Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bayern poprvé v sezoně doma prohrál, Dortmund je zpátky ve hře

Berlín - Fotbalisté Bayernu Mnichov poprvé v sezoně prohráli na vlastním stadionu. V 24. kole německé ligy podlehli Mohuči 1:2, čtyři minuty před koncem rozhodl Jhon Córdoba. Druhý Dortmund tak po výhře 2:0 v Darmstadtu stáhl náskok úřadujícího mistra na pět bodů. Hertha Berlín se záložníkem Vladimírem Daridou porazila stejným poměrem Frankfurt, uspěl také obránce Pavel Kadeřábek s Hoffenheimem.

Radost fotbalistů Mohuče
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Bayern nezačal v utkání s Mohučí dobře a od 26. minuty prohrával, když Donatiho přihrávka skrz šestnáctku mnichovského celku prošla až k volnému Samperiovi a španělský záložník pohotově zakončil.

V 64. minutě vyrovnal levou nohou Robben, který se v lize trefil poprvé od listopadu a ukončil tak 616 minut trvající půst. Ani to však domácím nestačilo k bodovému zisku, neboť čtyři minuty před koncem třetím gólem v sezoně rozhodl Córdoba, jenž v Mohuči hostuje ze španělské Granady.

Dortmund vedl na hřišti nováčka Darmstadtu od 38. minuty. Aubameyangovu hlavičku ještě gólman Mathenia vyrazil, na Ramosovo zakončení už ale nestačil. Kolumbijský útočník nastoupil teprve podruhé v sezoně v základní sestavě Borussie k bundesligovému utkání, přesto už se podílel na šesti gólech: čtyři dal a na dva přihrál. Krátce po přestávce Dortmund zvýšil náskok, po Castrově povedeném pasu oslavil premiérovou trefu v sezoně levý bek Durm. Borussia počtvrté v řadě vyhrála.

Claudio Pizzaro
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Brémy vedly v Leverkusenu už v páté minutě. Po standardní situaci se odrazil míč k Bartelsovi a ten přízemní střelou otevřel skóre. Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivněji, přesto znovu skórovali hosté. Hattrick si připsal peruánský kanonýr Pizarro a s 99 bundesligovými góly se posunul na druhé místo historické tabulky střelců Werderu před Rudiho Völlera a Franka Neubartha. Na prvního Marca Bodeho ztrácí dvě trefy.

Pizzaro se zároveň v 37 letech stal nejstarším střelcem hattricku v německé lize. K jediné brance domácím pomohl Djilobodji, který si vstřelil vlastní gól. Brémy tak po pěti zápasech bez tříbodového zisku deklasovaly sedmý tým ligy 4:1.

Obránce Kadeřábek se v desáté minutě duelu Hoffenheimu s Augsburgem dostal do šance, jeho hlavička ale mířila těsně vedle branky. O čtvrt hodiny později už se ale mohl radovat z vedení, když po Ochsově přihrávce poprvé od začátku října skóroval Volland.

Domácí ale o náskok ještě před přestávkou přišli. Obránce Süle zahrál ve vápně rukou a nařízenou penaltu proměnil kapitán hostů Verhaegh. Přesto si Hoffenheim došel pro důležité tři body v boji o záchranu, neboť v závěru rozhodl o výhře 2:1 Uth. Hoffenheim ztrácí dva body na Frankfurt, který se nachází na barážové šestnácté pozici.

Andre Schürrle
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Wolfsburgu se v předchozích zápasech příliš nedařilo, proti poslednímu týmu tabulky Hannoveru si však vylepšil náladu. Domácí se drželi jen do 36. minuty, než Draxler při rychlé akci našel Schürrleho a ten propálil domácího gólmana.

Po změně stran pak Schürrle pokračoval ve střeleckém představení, když napálil míč do sítě po přiťuknutí Luize Gustava. Hattrick pak uzavřel po brejku, kdy si zpracoval míč na prsa a zamířil pod břevno. Výhru pak ještě završil Draxler, který po dalším brejku šel sám na brankáře.

Darida se do statistik zapsal žlutou kartou z páté minuty zápasu Herthy s Frankfurtem, střelecky ale týmu nepomohl. Vadit mu to příliš nemuselo, neboť v druhém poločase o výhře Herthy rozhodli Weiser a s 12 brankami nejlepší střelec týmu Kalou. Hertha má tříbodový náskok na Mönchengladbach, který porazil 4:0 Stuttgart, i pátou Mohuč.

Ingolstadt remizoval doma 1:1 s Kolínem nad Rýnem, když neudržel vedení po brance Hinterseera. Osmnáct minut před koncem zařídil dělbu bodů Modeste. Pro Kolín už to byla devátá remíza v sezoně, což je spolu s Hoffenheimem nejvíce z celé bundesligy.

Výsledky 24. kola německé fotbalové ligy:

Hannover - Wolfsburg 0:4 (36., 59. a 62. Schürrle, 69. Draxler), Ingolstadt - Kolín nad Rýnem 1:1 (36. Hinterseer - 72. Modeste), Bayern Mnichov - Mohuč 1:2 (64. Robben - 26. Samperio, 86. Córdoba), Darmstadt - Dortmund 0:2 (38. Ramos, 53. Durm), Hertha Berlín - Eintracht Frankfurt 2:0 (63. Weiser, 78. Kalou), Hoffenheim - Augsburg 2:1 (25. Volland, 81. Uth - 40. Verhaegh z pen.), Leverkusen - Brémy 1:4 (69. vlastní Djilobodji - 55., 65. z pen. a 83. Pizarro, 5. Bartels), Mönchengladbach - Stuttgart 4:0 (16. Hazard, 60. Raffael, 68. Herrmann, 90.+1 vlastní Grosskreutz), Schalke - Hamburk 3:2 (37. Meyer, 67. Huntelaar, 77. Schöpf - 4. Müller, 90.+1 Kačar).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články