Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ronaldo se omluvil za kritiku spoluhráčů. Stojíme za ním, řekl Zidane

Madrid – Po sobotní porážce v městském derby s Atléticem se pustil do spoluhráčů a kritiku si od něj vyslechli zejména mladí členové Realu Madrid. Po třech dnech Cristiano Ronaldo však svá slova mírnil a všem spoluhráčům se omluvil. Trenér "Bílého baletu" Zinedine Zidane prohlásil, že mu kabina odpustila. 

Zklamaný Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/AFLO autor: Daisuke Nakashima

Real v sobotu nutně potřeboval vyhrát, aby se udržel v boji o titul. Místo toho v souboji o druhé místo s městským rivalem selhal a frustrovaný Ronaldo, jenž svým výkonem rovněž zklamal, neudržel emoce a pustil se do kritizování spoluhráčů.

"Kdyby všichni hráči byli na mojí úrovni, tak jsme v tabulce první," řekl po utkání Ronaldo, na němž už byl hněv znát během duelu a často to dával najevo. 

Nejtvrdší slova pak dopadla na hlavu mladých členů kádru Jesého, Lucase Vazquéze či Matea Kovačiče. "Nechtěl bych nikoho urazit, ale když nejlepší hráče k dispozici nemáte, tak je těžší zápas vyhrát. Dobře se mi hraje s Karimem, Balem, Marcelem. Neříkám, že kluci jako Lucas Vazquez, Jesé nebo Mateo Kovačič nejsou dobří. Oni jsou velmi dobří hráči, ale není to stejné," prohlásil hvězdný Portugalec.

První dva jmenovaní přitom do utkání zasáhli až jako střídající hráči po inkasované brance, třetí se dokonce nedostal na hřiště.

Ronaldo po zmíněném prohlášení schytal ostrou kritiku od fanoušků a expertů, kteří poznamenali, že sám Portugalec v letošní sezoně hraje pod svojí úrovní a proti silnějším soupeřům se nedokáže prosadit.

Jednatřicetiletý hráč si proto po pár dnech sypal popel na hlavu. Ronaldo své kontroverzní televizní vyjádření označil za nedorozumění s tím, že se nepovyšoval nad spoluhráče, ale myslel fyzickou úroveň a litoval absence zraněných opor. Jednatřicetiletý kanonýr se údajně nejprve omluvil hromadnou zprávou a pak i osobně.

Zklamaný Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/EFE autor: Ballesteros

"Cristiano mluvil s každým včetně mě. Už je to minulost a všichni stojíme za ním. Problém je vyřešen a věříme, že nás to uvnitř stmelí," řekl novinářům trenér madridského týmu Zinédine Zidane.

Real po sobotní domácí porážce zřejmě definitivně přišel o šanci na španělský titul, protože po 26 kolech ztrácí ze třetího místa čtyři body na druhé Atlético a propastných dvanáct bodů na úhlavního rivala Barcelonu.

Zdroj
ČTK, marca.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články