Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň si poradila s Olomoucí a je v čele o šest bodů

Olomouc - Fotbalisté Plzně vyhráli na hřišti předposlední Olomouce 1:0 a v tabulce mají šestibodový náskok před druhou Spartou. O výhře Viktorie rozhodl v 48. minutě bývalý hráč Sigmy Tomáš Hořava. Domácí navíc hráli od 66. minuty bez vyloučeného Urose Radakoviče.

Utkání Olomouc - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Plzeň zahrozila poprvé už v desáté minutě, kdy Kovařík dostihl u čáry míč, odcentroval a Ďuriš skóroval. Podle rozhodčího už byl ale míč v autu, takže branku neuznal. O tři minuty později nedoskočil osamocený Radakovič na Faltův roh, míč jen tečoval za sebe, kde byl dorážející Štěrba v ofsajdu.

Velkou šanci jít do vedení dostali hosté v 25. minutě, kdy Hála stáhl ve vápně Kovaříka a sudí nařídil penaltu. K ní se postavil Kolář, s jeho pokusem si však brankář Buchta poradil. O chvíli později se po přímém kopu dostal k odraženému míči Limberský, ale těsně minul. Do druhého poločasu musela udělat Plzeň vynucenou změnu a zraněného Baránka nahradil ve stoperské dvojici Hubník.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Olomouc - Plzeň

Na první gól se ve druhém poločase čekalo jen tři minuty. Ve 48. minutě ztratil Radakovič míč, Petržela našel na vápně Hořavu a ten se nemýlil. Šance na vítězství Plzně vzrostly v 66. minutě, kdy dostal druhou žlutou stoper Radakovič. O rozruch se rozhodčí Lerch postaral i vzápětí, když ukázal druhou žlutou Hálovi a nechal ho pokračovat ve hře. Nakonec ale kartu dostal domácí kapitán Vepřek.

Hosté si s přesilovkou příliš nevěděli rady a Olomouc mohla deset minut před koncem vyrovnat. Chorého zblokovaná střela se odrazila k Ordošovi, který ale zblízka přehodil gólmana Kozáčika i branku. Plzeň si tak připsala sedmé vítězství za sebou a před Spartou vede o šest bodů, ale letenský celek má pondělní zápas na Dukle k dobru. Naopak Olomouc ani na třetí pokus na jaře nevyhrála a promarnila možnost opustit sestupové pásmo. Na patnácté příčce ji od čtrnácté Jihlavy dělí jeden bod.

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Branka: 48. Hořava. Rozhodčí: Lerch - Paták, Fišer. ŽK: Hála, Radakovič, Ševčík, Vepřek - Limberský, Kovařík, Kozáčik. ČK: 66. Radakovič. Diváci: 5176.

Olomouc: Buchta - Hála, Štěrba, Radakovič, Vepřek - Navrátil (78. Ordoš), Ševčík, Šindelář (62. Plšek), Houska (71. Chorý), Falta - Petr. Trenér: Jílek.

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Baránek (46. Hubník), Limberský - Petržela (72. Kopic), Hořava, Hrošovský, Kolář (81. Holenda), Kovařík - Ďuriš. Trenér: Krejčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články