Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Trenér Lazia varuje před Lafatou. Svým svěřencům ale proti Spartě věří

Řím – Nejenom v táboře Sparty byli s losem osmifinále Evropské ligy spokojeni. Pozitivní ohlasy znějí také z římského Lazia. Osmý celek italské ligy je rád, že se vyhnul věhlasnějším klubům, a i když si uvědomuje, že Pražané mají kvalitní tým, věří, že dokáží postoupit. "My jsme ale také výborný tým a máme velkou šanci na postup," věří trenér Římanů Stefano Pioli.

Trenér Lazia Stefano Pioli
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Zatímco fotbalisté Sparty chtěli v osmifinále narazit na co nejatraktivnějšího soupeře a snili o některém z týmů z Anglie, Lazio si naopak přálo hratelného soupeře, přes kterého by se dostalo do další fáze soutěže. A podle ohlasů z italské metropole jsou s volbou Sparty spokojeni.

Trenér Pioli si je ale vědom, že zadarmo jeho tým postup nezíská. Sparta má totiž v Evropské lize stejně výbornou bilanci jako Lazio a ani jednou ještě neprohrála. "Samozřejmě jsme mohli dostat obtížnějšího soupeře, ale Sparta je silný tým, který se pohybuje na špici ligové tabulky a dostala mnohem méně gólů než ostatní mužstva. Česká liga je velice kvalitní soutěž. Budou to těžká utkání a my chceme dojít co nejdál," prohlásil.

Lazio má v letošním ročníku Evropské ligy bilanci pěti výher a tří remíz. Základní skupinu, v níž narazilo na Saint Etienne, Dněpropetrovsk a Rosenborg, ovládlo a dobře si vedlo také v první vyřazovací fázi, v níž narazilo na Galatasaray. Na půdě silného tureckého celku uhrálo remízu 1:1 a odvetu ovládlo 3:1.

Klub, za který dříve hrával Pavel Nedvěd, Karel Poborský a Libor Kozák a na jeho lavičce působil třeba Zdeněk Zeman, si nyní brousí zuby právě na Spartu. Z jejího kádru vyzvihl Pioli zejména Davida Lafatu, na kterého si podle jeho slov budou muset dát obránci Lazia velký pozor, ale upozornil i na další.

"Sparta má spoustu reprezentantů do 21 let. Někteří z nich hráli na letním mistrovství Evropy. Mluvíme o fotbalistech, kteří už hrají na určité úrovni. Už není slabých týmů a my k nim musíme přistupovat s respektem," uznal Pioli.

Přesto svému týmu věří, že dvojutkání zvládne a nenaváže na rok 2003, kdy Sparta v Itálii nejprve remizovala 2:2 a poté si připsala památné domácí vítězství 1:0, díky kterému postoupila do osmifinále Ligy mistrů. "Máme znalosti a schopnosti osmifinále zvládnout. Evropská liga je skvělá soutěž a už nyní se soustředíme na Spartu," dodal Pioli.

Zdroj
football-italia, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články