Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ukázal sudímu červenou. Dostal ji sám. Trabzonspor dohrával v sedmi hráčích

Istanbul – Turecká liga je známá tím, že během zápasů bývá často horko na tribunách i na hřišti. Vzorovým příkladem se stalo utkání Galatasaraye s Trabzonsporem. Sudí Deniz Ates během něj rozdal hned čtyři červené karty, všechny hostujícím hráčům. Aby toho nebylo málo, sám jednu také obdržel. Střetnutí nakonec skončilo těsnou výhrou domácího favorita 2:1.

Salih Dursun z Trabzonsporu ukazuje sudímu červenou kartu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Po závěrečném hvizdu odcházeli ze hřiště jen v sedmi hráčích, přitom pro hráče Trabzonsporu se duel na půdě favorita dlouho vyvíjel dobře. V pětadvacáté minutě Erkan Zengin proměnil pokutový kop a hosté překvapivě vedli.

Vše se však pro ně začalo komplikovat po změně stran. Nejprve byl po dvou žlutých kartách během deseti minut vyloučen Ozer Hurmaci a Galatasaray chvíli nato vyrovnal díky Lukasi Podolskému. Další nepříjemnost přišla v sedmdesáté minutě, kdy byl opět po dvou žlutých poslán pod sprchy Aykut Demir.

Trabzonspor hrál v té době v devíti hráčích, jenže domácí se ne a ne prosadit. Užuž to vypadalo, že oslabení hosté vybojují alespoň cenný bod. V šestaosmdesáté minutě se však před jejich brankou začaly dít věci.

Luis Cavanda sestřelil jednoho z domácích hráčů a rozhodčí ukázal na penaltu. Rozzlobený obránce Tranbzonsporu se rozběhl k sudímu Atesovi, žduchl do něj a okamžitě viděl červenou kartu. Divočina ale teprve měla vygradovat. Kolem Atese se totiž seběhla hned šestice hostujících hráčů. Gólman Onur Recep Kivrak se pokusil situaci uklidnit, jenže zbytek se snažil přesvědčit hlavního, že udělal chybu.

Vše vyvrcholilo, když Atesovi vypadla z ruky červená karta. Té se chopil záložník Salih Dursun, ukázal ji stále klidnému rozhodčímu a naznačil, aby odešel ze hřiště. Místo odchodu sudího se však sám dočkal vyloučení.

Po uklidnění emocí, které trvalo tři minuty, hra pokračovala pokutovým kopem, jejž proměnil Selcuk Inan, a rozhodl o těsné výhře Galatasaraye 2:1.

Trabzonspor znovu ukázal, že pískat jeho zápasy není pro rozhodčí legrace. Už v říjnu se udál jiný incident, kdy prezident klubu Ibrahim Haciosmanoglu po remíze 2:2 s Gaziantepsporem zamkl sudí v jejich kabině a pustil je až po čtyřech hodinách.

Dostat zápas Tranbzonsporu se tak pro muže s píšťalkou stává pomalu, ale jistě trestem.

Zdroj
Guardian, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články