Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ronaldo nedal penaltu a Real pouze remizoval, Barcelona slaví další výhru

Madrid – Šance Realu Madrid na útok na ligový titul se zase o něco zmenšily. Svěřenci trenéra Zinedina Zidana pouze remizovali na půdě Málagy i kvůli neproměněné penaltě Cristiana Ronalda 1:1 a na vedoucí Barcelonu ztrácí už devět bodů. Ztratilo i druhé Atlético, které na domácím hřišti remizovalo 0:0 s Villarrealem. Katalánci uspěli na půdě Las Palmas 2:1 a prodloužili sérii bez porážky na 32 soutěžních utkání, v lize vyhráli poosmé v řadě. 

Zklamaný Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Jorge Zapata

Real se dostal do vedení po půlhodině hry. Kroos našel z přímého kopu ve vápně volného Cristiana Ronalda a portugalský útočník míč i s pomocí zad poslal za Kameniho. Sám Ronaldo mohl už o dvě minuty později snížit, jenže po zákroku na něj samotného nedokázal z pokutového kopu domácího brankáře překonat.

Kameniho zákrok fotbalisty Málagy nabudil a do konce zápasu už měla více šancí než Real. Ještě před přestávkou Navas vytáhl nohou na břevno střelu Juanpiho, další skvělý zákrok předvedl proti tečovanému pokusu Horty, ale v 66. minutě domácí vyrovnali. Centr Wellingtona propadl na zadní tyč až k Raúlovi Albentosovi, který míč poslal pod břevno. Otočit utkání mohl o deset minut později Charles, ale jeho hlavičku zneškodnil skvělý Navas.

Barcelony k vítězství nasměroval už v šesté minutě Luis Suárez, když se prosadil po Albově přihrávce. Uruguayský kanonýr je s 25 ligovými brankami nejlepším střelcem pěti elitních fotbalových lig, o jednu trefu méně má na kontě Higuaín z Neapole. Suárez se navíc podílel na dalších deseti gólech formou asistence.

Na jeho branku brzy zareagoval Willian José, domácí však na cenný bod nedosáhli. V 39. minutě rozhodl Brazilec Neymar, který v této sezoně nastřílel už 23 soutěžních gólů. Las Palmas i přes prohru předvedlo dobrý výkon a soupeře dokonce přestřílelo 16:13.

Ani ve dvanáctém zápase na hřišti soupeře nezvítězila Sevilla, která je společně s Las Palmas jediným týmem, který dosud venku nevyhrál. Sevilla tentokrát neuspěla ve Vallecanu, kde remizovala 2:2 i přes dvoubrankové vedení. Rayo naopak prodloužilo sérii bez prohry na šest utkání, což se mu v nejvyšší soutěži nepodařilo od roku 2002.

Druhé ligové vítězství za sebou si připsala Valencia, která na hřišti Granady vyhrála 2:1. Skvělou formu potvrdil také San Sebastian, který si odvezl tři body z Bilbaa a zvítězil už počtvrté za sebou.

Španělská fotbalová liga - 25. kolo:

Levante - Getafe 3:0 (10. Morales, 43. Rossi z pen., 81. Verdú), Las Palmas - FC Barcelona 1:2 (10. Willian José - 6. Suárez, 39. Neymar), Espaňol Barcelona - La Coruňa 1:0 (52. Asensio), Betis Sevilla - Sporting Gijón 1:1 (67. Pezzella - 65. Castro), Vigo - Eibar 3:2 (31. a 69. Guidetti, 39. Jonny - 84. Saúl z pen., 87. Inui), Vallecano - FC Sevilla 2:2 (43. Manucho, 62. Miku - 10. N'Zonzi, 20. Iborra), Málaga - Real Madrid 1:1 (66. Albentosa - 33. Ronaldo), Bilbao - San Sebastian 0:1 (17. Jonathas), Granada - Valencie 1:2 (90.+3 Méndez - 90.+1 Mina, 55. Parejo), Atlético Madrid - Villarreal 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články