Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Brno v moravském derby ukončilo sérii bez výhry. Doma zdolalo Olomouc

Brno – Moravské derby mezi Brnem a Olomoucí vyznělo jasně pro domácí. Zbrojovka svého soupeře porazila 2:0 a ukončila sérii čtyř zápasů, v nichž získala pouze jediný bod. Jihomoravané zároveň v tabulce poskočili na šestou příčku. Sigma naopak zůstává na sestupové patnácté pozici.

Trenér Zbrojovky Kotal po prohře na Slavii výrazně pozměnil středovou řadu, do níž zařadil Paška, Lacka a Lutonského. V úvodní čtvrthodině vycházela hra Brna z pozorné defenzívy a důsledného střežení nebezpečného útočníka Mahmutoviče. Právě na něj se snažili fotbalisté Sigmy posílat nakopávané míče, ve větrném počasí jej však ani jedna dlouhá přihrávka nenašla.

V zakládání útoků byli Hanáci dost bezradní, pouze ve 20. minutě Navrátil po střele otočkou mířil těsně vedle branky. Brno postupně převzalo iniciativu a hrozilo rychlými útoky po stranách, které vedli Pašek a na opačné straně Lutonský, jenž ve 34. minutě zakončil sólový útok střelou do boční sítě.

O deset minut později Lutonský unikl po levé straně a po jeho centru nejlepší brněnský kanonýr Řezníček oklamal zadáky soupeře Vepřeka a Radakoviče a přesnou střelou otevřel skóre utkání.

Také po změně stran pokračovalo Brno v útočném pojetí. V 51. minutě Lacko z levé strany odcentroval, Zavadil jen přiťukl míč volnému Hyčkovi, jenž přízemní střelou k tyči přidal druhou branku.

Po ní se Zbrojovka zatáhla do defenzívy, Olomouc ale z územní převahy nic nevytěžila a většinou jen trefovala bránícího protivníka. Naopak pět minut před koncem ještě mohl navýšit skóre Řezníček, jenže vyloženou šanci neproměnil a Olomouc tak už počtvrté za sebou prohrála v Brně 0:2.

Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 44. Řezníček, 51. Hyčka. Rozhodčí: Jech - Mokrusch, Kubr. ŽK: Lutonský, Řezníček - Houska, Ordoš, Mahmutovič, Malec. Diváci: 3126.

Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Pašek (90. Chrien), Zavadil, Malík, Lacko (89. R. Buchta), Lutonský (80. Škoda) - Řezníček. Trenér: Kotal.

Olomouc: M. Buchta - Hála (55. Malec), Rode (46. Štěrba), Radakovič, Vepřek - Navrátil, Houska, Šindelář, Ordoš, Moulis (71. Petr) - Mahmutovič. Trenér: Jílek.

Václav Kotal (Brno): "Obě mužstva vstoupila do utkání nervózně, ve hře bylo hodně ztracených míčů. Postupem času jsme měli navrch. Už v prvním poločase jsme si vypracovali několik dobrých příležitostí, hlavně po standardních situacích. Nakonec jsme se dokázali prosadit tím, co jsme celý týden trénovali. Změnili jsme v útočné fázi tři hráče a to nám přineslo úspěch. Bojovnost a nasazení Paška a hlavně Lutonského nám přinesly šance a také jsme se dostali do vedení. Ve druhém poločase po našem druhém gólu už Olomouc jen nakopávala míče. Ve spolupráci Košťála s ostatními obránci jsme je dokázali odvracet. Nedostali jsme branku, s vítězstvím jsem spokojen."

Václav Jílek (Olomouc): "Předvedli jsme ostudný výkon, soupeř vyhrál zaslouženě. Nebyli jsme nebezpeční, byli jsme zbabělí. Věci, na kterých jsme pracovali a chtěli je dostat do zápasu, se nám nepodařily. Našemu výkonu chybělo dnes všechno. Odhodlání, bojovnost, agresivita, ochota podstoupit osobní souboje. Ve všem jsme byli pozdě. S tím souvisí nedostatek kvality při řešení herních situací. Takže naprosto zasloužená porážka."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články