Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Měli jsme kopat penaltu, stěžují si Římané na sudího Královce

Řím – Písknout, či nepísknout? Pavel Královec se rozhodl, že v osmifinále mezi AS Řím a Realem Madrid pád domácího Alessandra Florenziho jako penaltu neposoudí, za což během duelu i po něm sklidil od Římanů kritiku. Hráči italského týmu si rovněž postěžovali, že za předvedenou hru si prohrát 0:2 nezasloužili.

Miralem Pjanič z AS Řím se Pavla Královce snaží přesvědčit, že jeho tým měl kopat penaltu
zdroj: ČTK/ABACA/ autor: AA

Klíčový moment, který Královec posoudil v neprospěch domácích, přišel deset minut před koncem za stavu 1:0 pro Real. Edin Džeko přihrál ve vápně na nabíhajícího Florenziho, jehož tvrdým skluzem sestřelil Dani Carvajal. Římané okamžitě žádali pokutový kop, ale píšťalka českého sudího i přes naléhání několika hráčů zůstala němá.

Sám Florenzi byl z prohry i inkriminovaného momentu hodně zklamaný. "V takových zápasech potřebujete štěstí a trochu zdravého rozumu. Štěstí jsme potřebovali při tečované střele Ronalda a zdravý rozum při penaltě," postěžoval si Florenzi.

Že se měla kopat penalta, je přesvědčený i prezident římského celku James Pallota. "Kdyby rozhodčí udělal správné rozhodnutí, mohli jsme vyrovnat," zhodnotil po zápase.

Je nám líto, video expirovalo.
Souboj Carvajala a Florenziho, který Královec jako penaltu neposoudil

Královec však nechal pokračovat ve hře a Real nakonec o šest minut později přidal druhou branku. Výhra 2:0, kterou si odvezl z Itálie, mu tak dává výbornou pozici do odvety a španělský velkoklub je velice blízko postupu do čtvrtfinále.

Real nám nedělal příliš problémů

Římané byli z konečného výsledku hodně sklíčení a postěžovali si, že výsledek je vzhledem k předvedené hře nespravedlivý. "Je strašně těžké výsledek přijmout. Real je dobrý tým, ale nedělal nám příliš potíží. Zasloužili jsme si dát alespoň jednu branku. Výsledek je nespravedlivý," smutnil po zápase záložník AS Miralem Pjanič.

Hráčům Giallorossi udělali radost alespoň fanoušci, kteří jim vytvořili skvělou atmosféru a i přes porážku jim zatleskali. "Fanoušci nám aplaudovali, protože viděli výborný Řím, který ze všech sil bojoval až do 94. minuty," uvedl Florenzi.

"Musíme poděkovat fanouškům. Prohráli jsme a nemůžeme být šťastní, ale podpora byla úžasná," dodal stoper Antonio Rüdiger.

Římané mají nyní tři týdny na to, aby se z porážky vzpamatovali a zkusili v odvetě hrané 8. března ještě se situací něco udělat. Nebudou to mít ale jednoduché.

Zdroj
ČT sport, ČTK, .football-italia.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články