Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juventus vyrovnal rekord, v čele zůstala Neapol

Řím - Fotbalisté Juventusu Turín ve 23. kole italské Serie A porazili FC Janov 1:0 a třináctým ligovým vítězstvím po sobě vyrovnali vlastní klubový rekord. V čele tabulky ale zůstala o dva body před "Starou dámou" Neapol, která vyhrála na půdě Lazia Řím 2:0.

Juventus v Serii A naposledy ztratil body na konci října a od té doby jen vítězí. Tentokrát se na tři body poměrně nadřel a musel vzít zavděk nejtěsnější výhrou 1:0, ke které mu po půlhodině pomohl vlastním gólem Di Maio, jenž si srazil do sítě ostrý centr Cuadrada.

Poslední minuty Juventus dohrával bez vyloučeného Zazy, ale výhru už udržel. Třináct ligových zápasů po sobě turínský celek dosud ovládl jen v období mezi předloňským dubnem a říjnem.

Neapol se v dostizích v čele tabulky nenechala zahanbit a připsala si sedmou ligovou výhru za sebou. Lídr soutěže udeřil dvakrát v rozmezí tří minut po polovině první půle, kdy se prosadil nejlepší střelec Serie A Higuaín a následně obloučkem Callejon.

Třetí je Fiorentina, která zásluhou trefy z třetí minuty nastavení udolala nováčka Carpi 2:1. Po čtyřech zápasech se dočkal vítězství nedávný lídr tabulky Inter Milán, v souboji s Chievem ho v 48. minutě po zmatcích ve vápně hostů spasil Icardi.

První výhru v ligové sezoně slaví Verona, která využila přesilovku a porazila 2:1 hostující Bergamo. Domácí ukončili sérii 24 zápasů v soutěži bez vítězství, i tak ale zůstali poslední.

Fotbalisté AS Řím zvítězili v italské lize na hřišti Sassuola 2:0. Skóre otevřel Mohamed Salah, v nastavení pojistil výhru hostů Stephan El Shaarawy. Sassuolo tak stále čeká na první výhru nad "Vlky", v dosavadních šesti zápasech s Římem si připsali tři remízy i prohry.

Stephan El Shaarawy z AS Řím se raduje z gólu v síti Sassuola
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V souboji dvou aspirantů na boj o pohárovou Evropu byli od začátku aktivnější hráči AS Řím a v 11. minutě se také dostali do vedení, když se prosadil povedenou střelou z hranice pokutového území Salah. Egyptský reprezentant se trefil ve všech třech utkáních Serie A proti Sassuolu, ke kterým nastoupil.

Po změně stran se více do útoku hnalo Sassuolo, velkou šanci měl Berardi, ztroskotal ale na brankáři Szczesném. Právě Berardi dostal tři minuty před koncem příležitost vyrovnat, když rozhodčí po Nainggolanově faulu nařídil pokutový kop, jedenadvacetiletý útočník jej však neproměnil. Ve čtvrté minutě nastavení naopak na 2:0 zvýšil El Shaarawy a prosadil se tak i v druhém zápase za AS Řím.

Italská fotbalová liga - 23. kolo:

Sassuolo - AS Řím 0:2 (11. Salah, 90.+4 El Shaarawy), Frosinone - Boloňa 1:0 (77. Dionisi z pen.), Sampdoria Janov - FC Turín 2:2 (66. Muriel, 84. Soriano - 71. a 90.+4 Belotti), Lazio Řím - Neapol 0:2 (24. Higuaín, 27. Callejon), Hellas Verona - Bergamo 2:1 (42. Siligardi, 83. Pazzini - 30. Conti), Juventus Turín - FC Janov 1:0 (30. vlastní De Maio), Inter Milán - Chievo 1:0 (48. Icardi), Fiorentina - Carpi 2:1 (2. Valero, 90.+3 Zarate - 73. Lasagna), Empoli - Udine 1:1 (90.+1 Pucciarelli - 23. Zapata), Palermo - AC Milán 0:2 (19. Bacca, 33. Niang z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články