Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nová smlouva pro Krejčího. V Plzni prodloužil do roku 2018

Plzeň – Odměnu v podobě nové smlouvy dostal před odletem na soustředění na Maltě trenér Plzně Karel Krejčí. Sedmačtyřicetiletý kouč podepsal s úřadujícím ligovým mistrem nový kontrakt do 30. června 2018, stávající mu měl vypršet na konci této sezony. Součástí smlouvy je případná opce na její další prodloužení.

Krejčí dělá v Plzni hlavního trenéra od loňského srpna, kdy nahradil po vypadnutí Viktorie v předkole Ligy mistrů odvolaného Miroslava Koubka. Reprezentační asistent se západočeským mužstvem následně vyhrál jedenáct z dvanácti ligových kol a po podzimu s ním vede tabulku o tři body před Spartou. V Evropské lize sice nejprve Plzeň dovedl do základní skupiny, v ní ale Viktoria neuspěla a nepostoupila do jarní části.

Krejčí už dříve pracoval v Plzni jako asistent úspěšného kouče a nyní trenéra reprezentace Pavla Vrby.  "S prací Karla Krejčího panuje po uplynutí podzimu spokojenost. Základní úkoly, kterými byly postup do základní skupiny Evropské ligy a smazání ztráty na čelo ligové tabulky, se podařilo splnit. Tým se navíc pod vedením realizačního týmu Krejčího vrátil k atraktivnímu hernímu stylu, který Viktorii zdobil v předchozích sezonách," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

"Je pravdou, že vystoupení v samotné základní skupině Evropské ligy bylo zklamáním, nicméně jsme přesvědčeni, že pod vedením Krejčího se tým může dále výrazně zlepšovat a navázat na pohárové úspěchy předcházejících let. Karel je v dobrém slova smyslu fotbalovým fanatikem, který fotbalem žije 24 hodin denně," dodal Šádek.

Součástí smlouvy podle něj nejsou žádné výsledkové mety, kterých by Krejčí musel dosáhnout. "Nicméně jsme zajedno v tom, že Viktoria má jen ty nejvyšší cíle. Těmi jsou zisk mistrovského titulu a důstojná prezentace Plzně i českého fotbalu v rámci evropských pohárů," řekl Šádek.

Krejčí nad prodloužením smlouvy neváhal. "Jsem velmi rád, že vedení tímto krokem ocenilo naši práci v posledních měsících. Máme za sebou hektický podzim, který s odstupem musím hodnotit především pozitivně. Ne všechno se povedlo podle představ, máme spoustu prostoru ke zlepšení, ale chuť do práce mně ani mým kolegům nechybí," uvedl. "Jsem rád, že kabina má nadále velkou chuť do fotbalu. Kluci i v neoblíbené zimní přípravě pracují na sto procent, z kádru cítím velké odhodlání zajistit Plzni další vítězství a fotbalové úspěchy," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články