Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Messi vystřelil Barceloně výhru v Málaze a první místo, Real ztratil

Madrid – Sice po čtyřech zápasech ve španělské lize poprvé inkasovali, fotbalisté Barcelony si přesto dokráčeli pro další výhru. Na hřišti Málagy zvítězili 2:1, když rozhodující branku vstřelil Lionel Messi a posunuli se na první místo o skóre před Atlético Madrid. To pouze remizovalo s FC Sevilla 0:0. Nerozhodný výsledek uhrál také třetí Real, který po výsledku 1:1 na půdě Betisu Sevilla ztrácí na katalánského rivala čtyři body.

Lionel Messi z Barcelony slaví gól v síti Málagy
zdroj: ČTK/EFE autor: Jorge Zapata

Barcelona začala výborně a už ve druhé minutě šla do vedení po akci Suáreze, kterou snadno zakončil Munir. Po zmatcích v obraně hostů ale za půl hodiny srovnal Juanpi. V 51. minutě rozhodl o těsném vítězství Katalánců Messi. Držitel Zlatého míče si naskočil na Adrianův centr a akrobatickým volejem ho umístil do sítě.

Brankář Atlética Jan Oblak v pátém utkání za sebou udržel čisté konto. Jeho tým se pyšní suverénně nejlepší obranou v La Lize, když v 21 zápasech inkasoval pouze osm gólů.

Příliš velkých šancí diváci na stadionu Vicente Calderóna v Madridu neviděli, nejblíže gólu byl v 53. minutě domácí útočník Griezmann, který po Cokeho centru hlavou trefil tyč. Atlético nevyužilo ani půlhodinovou přesilovku po vyloučení Vitola, hosty několikrát podržel brankář Rico.

Betis Sevilla a Real Madrid šli o poločase do šaten za překvapivého stavu 1:0 pro domácí, o který se v osmé minutě krásnou ranou zpoza vápna postaral Cejudo. Po změně stran Real zvýšil aktivitu a v 71. minutě se dočkal vyrovnání, když po Rodríguezově přihrávce zakončil akci střelou do odkryté branky Benzema a oslavil 17. gól v sezoně.

Obrat mohli následně dokonat Rodríguez i Benzema, domácí ale podržel gólman Adán. Real tak prodloužil sérii bez prohry na šest zápasů, Betis poosmé v řadě nezvítězil.

Sporting Gijón rozdrtil v předehrávce San Sebastian 5:1 a dostal se ze sestupového pásma. Hattrickem se na výhře podílel paraguayský útočník Antonio Sanabria. Gijón, který v neděli stejným poměrem podlehl Realu Madrid, se v lize dočkal výhry po pěti porážkách za sebou.

Sanabria, jenž v Gijónu hostuje z AS Řím, zaznamenal v této sezoně tři góly v jednom utkání už podruhé. Poprvé se mu to povedlo v prosinci proti Las Palmas. Dva hattricky mají v aktuálním ročníku La Ligy na kontě pouze Luis Suárez z Barcelony a Gareth Bale z Realu.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo:

Sporting Gijón - San Sebastian 5:1 (1. Carmona, 9. Dani Ndi, 44., 53. a 81. Sanabria - 37. Vela), Málaga - FC Barcelona 1:2 (32. Juanpi - 2. Munir, 51. Messi), Espaňol Barcelona - Villarreal 2:2 (4. Caicedo, 40. Moreno - 24. Manu Trigueros, 89. Musacchio), Vallecano - Vigo 3:0 (21. Miku, 26. Tito, 36. Jozabed), Bilbao - Eibar 5:2 (12. a 52. Aduriz, 27. Merino, 40. Laporte, 80. vlastní Dos Santos - 4. a 50. z pen. Bastón), Atlético Madrid - FC Sevilla 0:0, La Coruňa - Valencie 1:1 (27. Pérez - 90.+3 Negredo), Betis Sevilla - Real Madrid 1:1 (8. Cejudo - 71. Benzema).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články