Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Olomoucká Sigma si poradila s Baníkem, Bohemians přehráli Táborsko

Olomouc – V úvodním duelu skupiny D zimní fotbalové Tipsport ligy na sebe narazili týmy ze spodu tabulky Synot ligy – předposlední Sigma Olomouc a beznadějně poslední Baník Ostrava. Nový kouč Baníku Vlastimil Petržela do utkání nasadil mnoho neznámých tváří včetně hráčů dorosteneckého celku a právě jeden z mladíků Granečný poslal Ostravu do vedení. Ve druhém poločase však dvěma brankami otočil vývoj utkání Vašíček a tři body za výhru 2:1 si do tabulky připsala Sigma. Otočit skóre dokázali i Bohemians 1905, kteří porazili druholigové Táborsko stejným poměrem. Zlín pak přehrál druholigovou Opavu 3:2. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sigma Olomouc - Baník Ostrava

Baník, který poprvé vedl kouč Vlastimil Petržela, jako by v úvodu nabudily zprávy o příchodu nového majitele a ve třinácté minutě se po individuální akci prosadil Granečný. Jenže po přestávce poslední celek ligové tabulky o náskok přišel. V 58. minutě nejprve Vašíček po několika odrazech srovnal a stejný hráč pak o osm minut později dorážkou po dalším závaru otočil stav ve prospěch domácí Sigmy.

Druhý olomoucký tým ve vyškovské skupině C remizoval 3:3 s Brnem. Hanáci sice vedli po hodině hry už 3:1, ale Zoubele dvěma penaltami v závěrečných čtyřech minutách zařídil Zbrojovce bod.

Bohemians ve skupině A proti Táborsku, stejně jako Olomouc prohrávali, ale ještě do pauzy otočili stav. Nejprve srovnal z úhlu Kolumbijec Mosquera a ve 34. minutě po krásné kombinační akci rozhodl o výhře "Klokanů" další jihoamerický hráč Uruguayec Acosta.

"Máme za sebou deset tréninků za pět prvních dní přípravy, ale utkání splnilo účel. Takže spokojenost až na to, že jsme v druhém poločase nedali gól ze čtyř, pěti akcí, kdy jsme šli sami na bránu," řekl trenér Bohemians Roman Pivarník, kterého potěšili i noví hráči.

Za Pražany nastoupili Slovák Peter Čögley, Michal Švec, Václav Prošek a Fin se slovenskými kořeny Tomas Hradecký. Bohemians přišlo na hřiště na Vyšehrad povzbudit několik stovek fanoušků. "To je fantazie. Někdy taková kulisa není pomalu ani na lize," podotkl Pivarník.

Ligový nováček Zlín porazil Opavu 3:2. Skóre otevřel uzdravený Fantiš, druholigový soupeř sice hned na startu druhé půle srovnal, ale pak proměnil penaltu Bartolomeu a v 83. minutě zvýšil Jordan. O minutu později už jen snížil Swiech. 

Skupina A (Vyšehrad):

Bohemians Praha 1905 - MAS Táborsko 2:1 (2:1)
Branky: 21. Mosquera, 34. Acosta - 11. Džafič. 

Skupina C (Vyškov):

SFC Opava - Fastav Zlín 2:3 (0:1)
Branky: 48. Žídek, 84. Swiech - 45. Fantiš, 50. Bartolomeu z pen., 83. Jordan. 

Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc II. 3:3 (1:2)
Branky: 86. a 88. obě z pen. Zoubele, 6. Brigant - 20. Hladík, 30. Ševčík, 60. Danis. 

Skupina D (Olomouc):

Sigma Olomouc I. - Baník Ostrava 2:1 (0:1)
Branky: 58. a 66. Vašíček - 13. Granečný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články