Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia dál mohutně posiluje, blízko je i dohodě se Šuralem

Praha - Fotbalová Slavia pokračuje v posilování kádru. Pražané získali další tři nové tváře a dohromady jich za zimu mají už sedm. Z posledního týmu ligové tabulky Ostravy přestoupil do Edenu brankář Jiří Pavlenka a z Jihlavy míří do Vršovic bosenský útočník Muris Mešanovič. Během dne se pak Slavia dohodla také se Zlínem na přestupu dalšího hrotového hráče Lukáše Železníka a na spadnutí je rovněž přestup reprezentačního středopolaře Josefa Šurala z Liberce.

O Pavlenkově přestupu do Edenu se spekulovalo již delší dobu. Třiadvacetiletý gólman dosud odchytal v lize 67 utkání a všechna v dresu Baníku, kde byl v poslední době kapitánem. "Jsem velmi šťastný, že můžu oblékat dres Slavie. Má tradici, historii a věřím, že se nám všem podaří ji dostat tam, kam patří - do Evropy. Příští týden se připojím," uvedl Pavlenka.

Pětadvacetiletý Mešanovič by měl zvýšit konkurenci v útoku Slavie, kde je dlouhodobě jasnou jedničkou Milan Škoda. Nově příchozí bosenský útočník byl na podzim hlavní oporou Jihlavy a s osmi góly byl jejím nejlepším ligovým střelcem. "Osobně jsem došel k jednoznačnému závěru, že je nejvyšší čas, abych se v kariéře posunul dál. Je strašně krátká a vrtkavá a já mám nyní možná poslední příležitost k tomu, abych se prosadil do velkého fotbalu," uvedl Mešanovič.

Vedle něj Slavia získala i nejlepšího střelce Zlína pětadvacetiletého útočníka Železníka, který za ligový podzim dal v dresu nováčka rovněž osm gólů. "Na jeho přestupu do Slavie se dohodly obě strany, k definitivnímu uzavření transferu scházejí už jen administrativní náležitosti," uvedl zlínský klub. Slavia už dříve angažovala Josefa Hušbauera, Jana Bořila a dvojici mladíků Zdeňka Linharta s Antonínem Barákem.

Slavia také jedná s reprezentantem Josefem Šuralem z Liberce, o kterého usiluje i Sparta. "Dali jsme mu velmi nadstandardní nabídku, myslím, že jsme udělali maximum. Uvidíme, jestli se dohodneme," řekl na odpolední tiskové konferenci prezident Slavie Jiří Šimáně. Podle informací webu slavistickenoviny.cz hráč na nabídku vršovického klubu kývl a jednání o jeho přestupu by se mělo definitivně uzavřít v pátek.

Klub rovněž usiluje o slovenského záložníka Dušana Šventa, který už v klubu z Edenu úspěšně působil. Momentálně hraje za Kolín nad Rýnem. "Švento má smlouvu do léta. Pokud nepřijde v zimě, počítáme s ním v létě," podotkl Šimáně. V jednání je také angažování slovenského krajního záložníka Jaroslava Mihalíka ze Žiliny. Naopak s Jabloncem se Pražané nedohodli na příchodu Stanislava Tecla, Slováka Jána Greguše ani Martina Pospíšila.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová Slavia nebývale posiluje

Odejít by z Edenu mohl Michal Švec, který dostal povolení trénovat s Bohemians 1905, kde by mohl hostovat. "Hráčů je mnoho, přivést do klubu v zimě osm hráčů je poměrně nezvyklé na české i mezinárodní poměry. Ale dělali jsme to proto, že náš cíl je příští sezona. Hráči, které přivádíme, by na trhu nebyli, byli by podepsáni někým jiným nebo by byli za úplně jinou cenu. Teď jsme na pátém místě tabulky a tím, jak posilujeme, jsou naše ambice vyšší. Rádi bychom se do pohárů dostali," řekl Šimáně.

"Myslím, že končí spekulace, co Slavia chce. Výběr hráčů byl velmi pečlivý a dlouhý. Nebudeme tajit, že jsme s posilami spěchali. Chtěli jsme, aby je trenér měl už příští týden, protože jsme si vědomi, že tým se musí s novými hráči sehrát," doplnil místopředseda dozorčí rady Jaroslav Tvrdík.

Slavii vynese smlouva s CEFC přes 100 milionů korun za tři roky

Vedení Slavie také oznámilo uzavření smlouvy o generálním partnerství s čínskou společností CEFC, která je od podzimu majoritním majitelem klubu. Pražanům vynese během tří let přes 100 milionů korun.

"Klub měl své historické partnery a my si jich vážíme. Je ale logické, že poskytovali jiné plnění než pro klub, který se chce probojovat do pohárů. V dané chvíli to vidíme jako cestu, jak Slavii podpořit," řekl na tiskové konferenci místopředseda dozorčí rady Jaroslav Tvrdík, jenž je zástupcem společnosti CEFC.

"V případě, že bude klub úspěšný, bude hrát Evropskou ligu, Ligu mistrů, jsou tam samozřejmě další bonusy a prémie, jak je to standardní v každé smlouvě o generálním partnerství," doplnil bývalý ministr obrany.

Společnost CEFC na začátku září získala 60 procent akcií ve Slavii. Zbylých čtyřicet procent vlastní miliardář a spolumajitel letecké společnosti Travel Service Jiří Šimáně, který je prezidentem klubu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články