Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň vykračuje za obhajobou, posily nehledá

Plzeň - Fotbalisté Plzně zahájili přípravu na jarní část sezony, ve které budou z prvního místa útočit na obhajobu titulu. Trenér Karel Krejčí má na jejím začátku k dispozici 26 hráčů včetně pěti navrátilců z hostování Romana Hubníka, Jana Suchana, Matěje Končala, Davida Štípka a Michaela Krmenčíka. Na prvním tréninku však kvůli nemoci chyběli nejlepší střelec Michal Ďuriš i Radim Řezník, který se vrací po ročním zranění.

Mimo tým se připravuje také Václav Pilař, který stále rehabilituje po zranění a do plného tréninku by se měl zapojit až v závěru přípravy. V týmu již chyběl Václav Procházka, který dolaďuje přestup do tureckého Osmanlisporu. Úvodní trénink potvrzoval, že jde o začátek zimní přípravy, když umělý trávník v Luční ulici vydatně zasypával sníh. V průběhu tréninku tak musel kustod přivézt lépe viditelné oranžové míče.

Plzeň, která přezimuje v ligové tabulce na prvním místě s náskokem tří bodů před Spartou, stráví úvodních 12 dnů přípravy v domácím prostředí, kde sehraje dva zápasy. V sobotu viktoriáni začnou zápasem v rámci projektu "Kopeme za fotbal", následně vyzvou 13. ledna Domažlice.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se v přípravě hodlá zaměřit na vlastní kádr

Pak je čekají dvě zahraniční soustředění. V Turecku se utkají s německým Duisburgem a bulharským celkem Ludogorec Razgrad. Na konci ledna vyrazí na Maltu, kde je čekají souboje s Legií Varšava, norským Stabaekem a ruským Těrekem Groznyj.

"Zvolili jsme přípravu, která byla v minulosti úspěšná. V Turecku to bude vrchol kondiční přípravy. Tam pojedeme v širším kádru, prostor dostanou i mladí kluci a pak si řekneme, co dál. Na Maltě to budeme už dolaďovat a soupeři nás tam prověří dobře," řekl trenér Karel Krejčí.

Kádr Plzně na začátku přípravy: Matúš Kozáčik, Petr Bolek, Roman Pavlík, Jan Baránek, Lukáš Hejda, Roman Hubník, David Limberský, Aleš Matějů, Matěj Končal, Radim Řezník, Tomáš Hořava, Patrik Hrošovský, Daniel Kolář, Milan Petržela, Václav Pilař, Jan Kovařík, Ondřej Vaněk, Jan Kopic, František Rajtoral, Egon Vůch, Jan Suchan, David Štípek, Tomáš Kučera, Michal Ďuriš, Jan Holenda, Aidin Mahmutovič, Michael Krmenčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články