Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Srníčkovi fotbaloví vrstevníci: Každý den si šel za svým snem

Praha - Náhlé úmrtí Pavla Srníčka jeho bývalé spoluhráče silně zasáhlo. Během tradičního Silvestrovského derby drželi za zesnulého brankáře minutu ticha a sdíleli své vzpomínky. Srníčka ocenili jako sportovce, který dosáhl úspěchu díky tvrdé dlouholeté práci.

Pavel Srníček
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Vždy, když se hodnotí rok, tak si člověk nejvíce vybaví to, co se stalo v nejbližší době. Takže já na rok 2015 budu vzpomínat hlavně jako na rok, kdy zemřel Pavel Srníček, skvělý člověk a můj kamarád. Takže to bude smutný rok," prohlásil Martin Hašek, který působil se Srníčkem v trenérském týmu Sparty. 

"Moc jsme se o tom raději nechtěli bavit, protože je to smutná událost. Můžeme na něj jen v dobrém vzpomínat, protože to byl skvělý parťák," uvedl bývalý kapitán Sparty Jiří Novotný.

Pavel Kuka: Bylo to jako blesk z čistého nebe

Srníček byl v úterý odpojen od přístrojů poté, co zkolaboval při rekreačním běhu a dvacetiminutová zástava srdce měla za následek nenávratné poškození mozku. Jeho úmrtí v 47 letech zasáhlo i Pavla Kuku. 

"Díky atmosféře Silvestrovského derby, kdy se potkáte s hodně kamarády, se na to špatné snáze zapomíná, ale poslední dny byly hodně těžké, protože to byl blesk z čistého nebe," řekl Kuka. "Já jsem s Pavlem ještě 17. prosince mluvil po telefonu, protože jsme měli sraz reprezentantů, ale on se omlouval, že jede do Anglie. No a teď tady není," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Internacionálové uctili minutou ticha památku Pavla Srníčka

Srníček si vydobyl velké renomé zejména v Anglii, kde strávil většinu kariéry. "Všechno, čeho dosáhl, si vybudoval sám. V začátcích bydlel na statku, vstával ve čtyři ráno, staral se o prasata, pak jel na učňák, pak hned na ostravský Baník trénovat a vracel se domů za tmy. Takhle každý den a šel si za svým snem. To ho vyneslo až do reprezentace a do Anglie," uvedl Hašek. "Zároveň to byl vstřícný a přátelský člověk. A to všechno je důsledek toho, že byl velmi oblíbený a měl hodně kamarádů," dodal.

Jeho úmrtí bude podle Haška také tvrdou ranou pro Spartu, která v Srníčkovi ztratila vynikajícího trenéra brankářů. "Všichni ví, že byl trenérem brankářů áčka. Ale on vedl i brankáře žáků a dorostu. Já teď jezdil na Strahov trénovat už v osm ráno a Pavel tam v tu dobu byl také. Měl obrovský záběr a klukům se hodně věnoval. Rozuměl tomu a mohl to ukázat. Navíc to byl skvělý člověk, takže Spartě bude hodně chybět," řekl Hašek.

Ze smutečního oznámení: "Všichni, kteří jej měli rádi, chtějí mu poděkovat a naposledy se rozloučit, se mohou přijít poklonit jeho památce v pondělí 4. ledna 2016 od 14:00 do 17:00 ve smuteční obřadní síni v Ostravě Vítkovicích."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články