Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Srníček zkolaboval a je v kritickém stavu

Ostrava - Bývalý fotbalový reprezentant Pavel Srníček leží v kritickém stavu v ostravské fakultní nemocnici. Trenér brankářů Sparty zkolaboval pravděpodobně v důsledku srdeční zástavy při běhu v Bohumíně, kam přijel za rodinou.

Pavel Srníček
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

"Mohu potvrdit, že je hospitalizován v naší nemocnici, ale na přání rodiny nebudeme sdělovat podrobnosti k jeho stavu," uvedl mluvčí fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě Tomáš Oborný. Informaci potvrdil také Srníčkův agent Steve Wraith. "Mluvil jsem s jeho švagrovou, která říkala, že se mu zastavilo srdce. Je v kritickém stavu v nemocnici a zůstává v bezvědomí," řekl Wraith.

"Jeho srdce nebilo asi 20 minut. V umělém spánku bude minimálně do středy. Pokud jeho srdce bude bít silněji, mohl by být probuzen. Nikdo ale neví, jestli byl mozek bez kyslíku," dodal Wraith.

Je nám líto, video expirovalo.
Srníček je po kolapsu v kritickém stavu

Rovněž Sparta uvedla, že její trenér brankářů je ve velmi vážném stavu. "Srňo, bojuj, jsme s tebou!" uvedli Letenští na klubovém webu. Další informace Sparta zveřejňovat nebude. "S ohledem na zachování soukromí a citlivost celé věci zejména pro Pavlovy nejbližší," uvedl klub.

Sedmačtyřicetiletý Srníček má za sebou bohatou brankářskou kariéru. Odchovanec Baníku Ostrava v zahraničí oblékal dresy Newcastlu, Sheffieldu Wednesday, Brescie, Portsmouthu, West Hamu a Beiry-Mar, než v roce 2007 kariéru zakončil. V letech 1994 až 2001 odchytal také 49 zápasů za národní tým, se kterým byl i při zisku stříbrných medailí na mistrovství Evropy 1996.

Zdroj
ČTK, idnes.cz, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články