Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vrba: Los nějak dopadl. Před námi je spousta práce

Paříž - Rozporuplné pocity měl Pavel Vrba z losu mistrovství Evropy. Sice ho nepotěšilo, že se dostal do těžké skupiny se Španělskem, Chorvatskem a Tureckem, na druhou stranu si ale oddechl, že Česko nespadlo do skupiny C s Německem a Severním Irskem.

Ilustrační foto

"Trochu nás v průběhu losu vystrašilo, že ke Španělsku a Turecku můžeme dostat i Itálii, ale víc jsem se bál toho, abychom nešli do skupiny C k Německu a Severnímu Irsku, s nimiž se utkáme v další kvalifikaci. Kdybychom se s nimi střetli i teď, byla by to taková předehra, což by asi nikdo moc nechtěl," řekl Vrba. Splnila se podle něj předpověď Pavla Nedvěda, že ideální by bylo mít těžkou základní skupinu. "Na nás teď je, abychom zvládli i druhou část jeho přání, a to ze skupiny postoupit," uvedl Vrba.

Za jasného favorita považuje Španělsko, které obhajuje titul. "A znovu bude patřit k největším favoritům celého turnaje. Úplně jsem ho do skupiny nechtěl, ale to jsem nechtěl třeba ani Nizozemce před kvalifikací. Losem se zkrátka nemá cenu moc zabývat. Jisté je, že Španělsko na posledních turnajích mělo vždy ty nejvyšší ambice a kromě MS v Brazílii hráli vždy o medaile. To by nás mělo motivovat," řekl Vrba.

Pavel Vrba: "Los prostě nějak dopadl a už nemá cenu se jím zabývat. My teď budeme mít hodně práce. Musíme nastudovat, jak především Španělsko a Chorvatsko hrály v kvalifikaci. Chceme mít jako vždy maximum informací pro naše hráče."

Nepřál si ani Turecko, s nímž se český tým utkal v kvalifikaci. "Tam jsme vyhráli, ale doma prohráli, tak jim máme co vracet. Vzájemně se známe velmi dobře a také proto jsem si je moc do skupiny nepřál." Za nepříjemného soupeře považuje i Chorvatsko, které má v týmu hráče, jako jsou Luka Modrič z Realu Madrid a Ivan Rakitič z Barcelony. "Chorvatsko má výborné hráče v top klubech. Je to podobný případ jako Srbsko, s nímž jsme hráli v listopadu přípravný zápas," připomněl.

Od předsedy Fotbalové asociace ČR má jasný úkol postoupit, i když Miroslav Pelta připouští, že to bude těžké. "Povinností každého týmu na ME je bojovat o postup ze skupiny. Nejsme sice v jednoduché skupině a šťastný los vypadá jinak, ale my se na turnaji vždy dokážeme semknout a bojovat. Pak už na jménech soupeřů nezáleží. Jsme turnajovým týmem a věřím, že předvedeme výkony, na něž budou fanoušci hrdí," prohlásil Pelta.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavel Vrba: Začínat proti Španělům považuji za výhodu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články