Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brückner je pod tlakem. Rakouská reprezentace nevyhrává

Vídeň 16. října - Český trenér rakouské fotbalové reprezentace Karel Brückner se ocitl pod velkým tlakem tamních médií. Po středeční domácí porážce od Srbska 1:3 v kvalifikaci pro mistrovství světa 2010 vyjádřil rakouský tisk pochybnosti o tom, zda má jeho působení u mužstva perspektivu.

Fotbalový trenér Karel Brückner
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Projekt Brückner ztroskotal," hlásá deník Kurier a ptá se, zda je nejdražší trenér všech dob tím správným mužem pro nový začátek rakouského fotbalu. "Bylo by samozřejmě laciné svalovat všechnu vinu na trenéra, který byl navíc jen před několika týdny ještě oslavován. Mnozí nezaměstnaní rakouští trenéři, kteří už při angažování Brücknera reptali, teď ale můžou oprávněně říct - takhle potupně prohrát jsme mohli i s mnohem lacinějším rakouským trenérem," soudí Kurier. 

Zdrcující kritiky se dočkali Rakušané a především Brückner od listu Die Presse. "Kolektivní selhání", "Jedna z nejtrpčích porážek za mnoho let", "Kolosální krach" - tak hodnotí deník zápas na stadionu Ernsta Happela. Podle listu debakl volá po vyvození důsledků. "Co se stane se šéfem týmu Karlem Brücknerem, který teď stojí před hromadou střepů?"

Hráči Brücknerovi nerozumějí, soudí Die Presse

"Zdá se, že Brückner a Rakousko, to je jedno obrovské nedorozumění. Muž z Olomouce se zřejmě vůbec nedostal k mužstvu, hráči mu doslova nerozumějí. Místo kroku vpřed, který si vedení svazu od angažování Brücknera slibovalo, se vracejí vzpomínky na začátek éry jeho předchůdce Josefa Hickersbergera. Brückner a celé mužstvo udělali špatně úplně všechno, co mohli špatně udělat," soudí Die Presse. 

Mírnější vůči českému trenérovi je jen deník Der Standard, který hledá vinu za prohru hlavně ve špatném výkonu hráčů. "Rakouské národní mužstvo je v takové formě, že hrozí zničit renomé i takového trenéra, jakým je Karel Brückner. Možná nebyla tentokrát, stejně jako na Faerských ostrovech (při remíze 1:1), jeho taktika správná, ale je více než pravděpodobné, že žádné rozestavení, žádný systém ani žádná taktika by porážce tohoto mužstva nezabránily," napsal Der Standard.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články