Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mourinho po postupu: Konečně jsme měli štěstí

Londýn - Trápení v domácí lize, úspěchy v Lize mistrů. Chelsea zažívá rozporuplnou sezonu. Její kouč José Mourinho, o jehož budoucnosti na lavičce londýnského klubu se spekuluje, si po výhře nad Portem 2:0 pochvaloval, že se na jeho svěřence konečně usmálo štěstí. Chelsea postupuje do vyřazovací části soutěže z první příčky.

"V Premier League jsme měli dobré zápasy i herní úseky, ale ani jednou jsme neměli byť jen kousíček štěstí. Teď jsme měli štěstí při odrazech, soupeř si dal vlastní gól, navíc šlo o skvělé rozhodnutí brankového rozhodčího," prohlásil po zápase Mourinho. Jeho tým otevřel skóre šťastnou trefou ve 12. minutě, kdy se míč po zákroku hostujícího gólmana Ikera Casillase odrazil od obránce Porta Ivana Marcana a jeho dobíhající spoluhráč jej vykopl už za čárou, což potvrdil brankový rozhodčí.

José Mourinho: "Tohle v Premier League nemáme, i když je k dispozici branková technologie. Tam hraje všechno proti nám. Penalty, neodpískané penalty, góly inkasované v klíčových momentech. Teď hráči konečně dostali to, co si zaslouží. V lize to tak není, zasloužili by si víc, než dostanou."

Odmítl spekulovat nad tím, zda mu výhra nad klubem, s nímž v roce 2004 ovládl celou Ligu mistrů, zachránila místo na lavičce Chelsea. "Nepřemýšlel jsem nad tím, jestli když vyhraju, udržím si místo, a když prohraju, budu odvolaný. Myslel jsem jen na to dát klubu to, co si zaslouží. Fanoušci si tenhle postup zaslouží," řekl Mourinho.

Chelsea bude jako vítěz skupiny při losu nasazená a v osmifinále se vyhne největším favoritům soutěže. "Tým, který se potýká s tím, čím si my procházíme, samozřejmě není kandidátem na vítězství v Lize mistrů. Ale když jsme s Portem vyhráli v roce 2004, také jsme nebyli kandidáty, to samé s Interem v roce 2010. Když jsme naopak kandidáty byli s Realem, dvakrát jsme vypadli v semifinále, stejně jako s Chelsea. Takže uvidíme, nikdy nevíte," konstatoval Mourinho.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Porto
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články