Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vedení Jablonce odvolalo po nepovedeném podzimu trenéra Šilhavého

Jablonec nad Nisou - U fotbalistů Jablonce po nepovedeném podzimu skončil trenér Jaroslav Šilhavý. Severočeši zakončili první polovinu ligové sezony na osmém místě tabulky a představenstvo klubu odvolalo kompletní realizační tým v čele s hlavním koučem. O jeho nástupci se rozhodne v příštích dnech.

Jablonec z 16 kol pouze čtyřikrát vyhrál, osmkrát remizoval a čtyřikrát prohrál. Na vedoucí Plzeň ztrácí propastných 18 bodů. Třetí tým minulého ročníku tápal zejména doma, kde v lize jen jednou zvítězil a s osmi získanými body byl druhý nejhorší v soutěži po poslední Ostravě.

"Především nás zklamaly výkony a výsledky v utkáních v domácím prostředí, kde jsme za celý podzim dokázali porazit pouze Olomouc a Frýdek-Místek v MOL Cupu," uvedl majitel klubu a místopředseda představenstva Miroslav Pelta.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý v Jablonci dotrénoval

Čtyřiapadesátiletý Šilhavý do Jablonce zamířil v červnu 2014 z konkurenčního Liberce a v premiérové sezoně dovedl ambiciózní mužstvo k třetí příčce i nejlepšímu bodovému výsledku (64) v historii klubu. Jablonečtí také postoupili do finále domácího poháru, kde prohráli s Libercem.

V létě Šilhavého tým ve třetím předkole Evropské ligy vyřadil Kodaň, ale v závěrečném play-off těsně nestačil na favorizovaný Ajax Amsterodam a opět se nedočkal postupu do základní skupiny evropského poháru.

O nástupci Šilhavého se rozhodne v následujících dnech. "Kandidátů na post hlavního trenéra je v tuto chvíli několik. Nicméně jednání budou teprve probíhat v nejbližších dnech. V tuto chvíli je tedy předčasné to jakkoliv komentovat," upozornil Pelta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články