Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vyhráli, přesto končí. Real byl kvůli neoprávněnému startu hráče vyřazen z poháru

Madrid – Real Madrid v letošní sezoně může vyhrát ještě několik soutěží, Španělský pohár ale mezi nimi nebude. Bílý balet z něj byl vyloučen kvůli neoprávněnému startu Denise Čeryševa v utkání s Cádizem, které ovládl 3:1. S informací přišla rozhlasová stanice Cadena Ser, podle které se Madridští proti trestu odvolají.

Denis Čeryšev v dresu Realu Madrid
zdroj: ČTK/EFE/ autor: RAMON RIOS

Čeryšev, jenž byl naposledy napomínán v březnovém pohárovém semifinále s Barcelonou, v Cádizu už ve třetí minutě otevřel skóre. Real si ale pochybení uvědomil a do druhého poločasu čtyřiadvacetiletého hráče vystřídal.

Cádiz však podal protest a španělská federace rozhodla o diskvalifikaci devatenáctinásobného vítěze poháru. Prezident Realu Florentino Pérez se chce odvolat. "O trestu nás nikdo neinformoval, stejně jako hráče, jak nakazuje disciplinární řád, proto podle nás neměl trest přijít," řekl Pérez.

Trenér Realu Rafael Benítez byl ze Španělského poháru diskvalifikován už podruhé. V sezoně 2001/02 byl s Valencií vyřazen proto, že do utkání nasadil o jednoho hráče ze zemí mimo Evropskou unii více, než povolovala pravidla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články