Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liberec venku opět zklamal. Ze Zlína odjel bez bodu

Zlín – Už popáté v řadě skončil výjezd fotbalistů Liberce na půdu soupeřů v lize bez výhry. Slovan neuspěl ani ve Zlíně, kde prohrál 0:2 a nevyužil možnost poskočit na třetí pozici. Ševci si naopak připsali třetí triumf za sebou a posunuli se na šesté místo.

Diego Živulič ze Zlína (vpravo) uniká Vladimíru Coufalovi z Liberce
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zlín vsadil na ofenzivní pojetí hry s nakopávanými míči a rychlými protiútoky. V úvodní čtvrthodině si udržoval územní převahu, které chybělo zakončení. Poprvé zahrozil ve 24. minutě, na centr Vukadinoviče z pravé strany ale osamocený Koreš nedosáhl.

Liberec se snažil o kombinační hru ve středu pole, ke střelbě se nedostal. Za celý úvodní poločas vážněji brankáře Holého neprověřil. Útočník Rabušic zůstával na hrotu útoku osamocen a proti domácím zadákům se neprosadil. Pouze ve 26. minutě chyběla jeho hlavičce větší razance a Holý střelu snadno zlikvidoval.

Herní aktivitu domácí fotbalisté zúročili ve 29. minutě. Ve středu pole založil rychlou akci Živulič, který poslal po pravé straně do úniku Vukadinoviče. Po jeho centru Koreš hlavou překonal brankáře Koubka.

I po změně stran si počínali domácí fotbalisté aktivněji. V 52. minutě po rohovém kopu se Poznar ocitl sám před Koubkem, kterého neprostřelil. Míč se ještě odrazil k vedle stojícímu Janíčkovi, ten jej rovněž do sítě neprotlačil.

Liberec postupně srovnal krok, ve snaze vyrovnat otevřel hru. Jeho kombinační chyby trestali zlínští fotbalisté bleskovými protiútoky. Střelu Koreše po hodině hry stačil Koubek ještě vyrazit. O tři minuty později po úniku do otevřené obrany Železník přihrál Poznarovi, který přesnou ránou k tyči přidal druhý gól. V 69. minutě stačil liberecký brankář jen vykopnout další Poznarovu střelu.

Liberec se probral až v závěrečné čtvrthodině, zvrátit výsledek se mu ale navzdory územní převaze nepodařilo. Brankář Holý stačil všechny střely zlikvidovat a vychytal v sezoně čtvrtou nulu.

Fastav Zlín - Slovan Liberec 2:0 (1:0)

Branky: 29. Koreš, 63. Poznar. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Pochylý. ŽK: Poznar, Jugas - Bartošák, Sýkora. Diváci: 3682. 

Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov - V. Vukadinovič (83. Jordan), Janíček, Živulič, Koreš (70. Holík) - Železník (87. Kopečný), Poznar. Trenér: Páník.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka (76. Sýkora), Pokorný, Bartošák (70. Mudra) - Švejdík, Machuča - Delarge, Shala (61. Folprecht), Kerbr - Rabušic. Trenér: Trpišovský.

Bohumil Páník (Zlín): "Věděli jsme, že Liberec už jede závěr podzimu na doraz. Snažili jsme se jej utahat a nepodlehnout hře, kterou ovládá. Stálo nás to spoustu sil při běhání ze strany na stranu. Dokázali jsme proměnit gólové situace, byli nebezpeční ve standardních situacích a zaslouženě jsme vyhráli. Dokázali jsme si, že i tak výborné mužstvo dokážeme porazit. Soupeře jsme si už osahali v Liberci, kde jsme měli spoustu šancí a nedokázali je proměnit. Dnes se nám to podařilo. Nyní se už díváme směrem k pohárové odvetě s Libercem."

Jindřich Trpišovský (Liberec): "Zlín byl lepší ve všech parametrech, zaslouženě a jednoznačně zvítězil. My jsme se nezmohli na ohrožení branky Zlína. Náš výkon nemohu hodnotit, protože žádný nebyl. Pravděpodobně to byl nejhorší výkon týmu za posledních mých pět trenérských let. Tím nechci zlehčovat výkon Zlína. Pokud tak budeme pokračovat, tak už nezískáme ani bod. Žádné polehčující okolnosti nemohu dnes najít. Kromě Koubka se žádný hráč nepřiblížil ligové úrovni. Nebyli jsme nebezpeční, neměli odražené míče. Jsme jeden tým, nezvládli jsme to. Přál bych si, aby někdy proti nám někdo zahrál tak, jako my dnes."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články