Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Lukáš Vácha: Jsem rád, že jsem mohl konečně naskočit

Praha - Náročnější návrat po tříměsíční pauze zaviněné zraněním si záložník Lukáš Vácha asi mohl těžko představit. V Evropské lize nastoupil na Letné proti Asterasu Tripolis a po výhře 1:0, která fotbalistům Sparty zajistila postup do play-off, si vysloužil pochvalu od trenéra Zdeňka Ščasného.

Je nám líto, video expirovalo.
Lukáš Vácha je zpět po zranění. Lékařům plně důvěřuje

"Jsem rád, že jsem mohl konečně naskočit. Hrozně jsem se na to těšil a možná je lepší do toho skočit rovnýma nohama než vymýšlet nějaké obstrukce okolo," řekl novinářům Vácha. "Jsem rád, že jsem to odehrál ve zdraví a vydržel jsem 90 minut, i když je pravda, že na konci jsem toho měl plný brejle," dodal.
 
Vácha se do sestavy dostal díky absencím vykartovaných Marka Matějovského a Petra Jiráčka. "Asi bychom to neriskovali, kdyby mohli nastoupit," přiznal Ščasný. "Rozhodnutí jsem nechal na Lukášovi a klobouk dolů, jak to vyhodnotil. Z taktického pohledu byl vždycky tam, kde měl být," zdůraznil kouč letenského celku.

Patálie s chrupavkou

Šestadvacetiletý záložník Sparty si poranil kolenní chupavku v srpnovém utkání 4. předkola Evropské ligy se švýcarským Thunem a musel brzy nato podstoupit artroskopii. "U Lukáše se jednalo o poškození zevního menisku. Společně s primářem Fouskem jsme toto zranění ošetřili a myslím, že jsme udělali maximum pro to, aby se co nejdříve vrátil," doplnil MUDr. Miroslav Sinkule z Nemocnice Na Františku.

"Mírovi samozřejmě důvěřuju. Je to v tuto chvíli jeden z nejdůležitějších lidí, co se týče mého zdravotního stavu. Veškeré věci konzultuji s ním, aby on rozhodl, jakou zátěž to koleno snese," poznamenal Vácha směrem ke svému lékaři.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů po utkání Sparta - Asteras Tripolis
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články