Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krejčí: Chyběla nám větší kvalita. Ten závěr je symbolem našeho působení ve skupině

Borisov (Bělorusko) – Zatímco v lize se Plzni pod vedením Karla Krejčího daří, v Evropské lize Západočeši zklamali. Nevýrazné výkony v základní skupině korunovali prohrou v Minsku a v posledním zápase s Villarealem jim už o nic nepůjde. Krejčí však duel v Bělorusku nehodnotil jako výbuch. Zklamala ho ale malá kvalita v útočné fázi, když si jeho svěřenci přes výraznou převahu vypracovali jedinou šanci.

Kouč Plzně Karel Krejčí
zdroj: ČTK/AP/ autor: Sergei Grits

"Nebyl to extra výbuch, ale tahle prohra mrzí hodně. Je to hodně hloupá a zbytečná porážka. Měli jsme převahu, ale skoro nic jsme si nevytvořili. Jen tu jednu šanci, kdy Honza Kovařík netrefil prázdnou branku. Tím jsme asi urazili fotbalové štěstí," řekl Krejčí.

"Byl to takový zápas, že kdybychom hráli do rána, tak gól nedáme. Zklamalo mě, že jsme neměli potřebnou kvalitu v ofenzivě. Kombinovali jsme, ale jen 20 metrů od brány a chyběla nám větší odvaha a kvalita. Vůbec jsme se neprosadili přes zhuštěnou obranu soupeře. Bylo tam málo náběhových věcí a málo akcí jeden na jednoho v křídelních prostorech," hodnotil.

Mohlo to souviset i s tím, že se Krejčí rozhodl udělat změny v sestavě a po delší době dal v základní sestavě šanci záložníkovi Tomáši Kučerovi či útočníkovi Aidinu Mahmutovičovi. "Chtěl jsem udělat pár změn, protože program máme nabitý a chtěl jsem některé hráče vidět v ostrém zápase. Kluci v trénincích pracují slušně, šanci si zasloužili," řekl plzeňský kouč.

"Zvláště Kučera příliš ostrých zápasů nehrál. Myslím, že kombinoval, byl aktivní, ale málo se dostával do koncovky. Představoval bych si, aby do ní chodil víc. Ale rozhodně mě nezklamal," dodal.

Plzeň prohrou definitivně přišla o šanci na postup. "Ten závěr, kdy soupeř v deseti využije naši chybu k penaltě, je tak trochu symbolem našeho působení ve skupině. Prostě jsme si nezasloužili postoupit," připustil Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dinamo Minsk - Viktoria Plzeň

Klíčový byl podle něho souboj s Rapidem Vídeň. "Bylo to v našich silách, ale první zápas jsme nebyli v optimální formě. Doma jsme s nimi nesehráli špatné utkání, ale dvě hrubky Rajtyho (Františka Rajtorala) rozhodly," dodal.

Věří, že zbytečná prohra s Minskem neovlivní jeho tým před důležitými dvěma utkáními v závěru ligového podzimu, ve kterém bude Plzeň hájit vedení v tabulce. "Čeká nás teď těžký zápas v Jablonci, chceme dohrát podzim tak, abychom se udrželi na čele ligy. Uhrát postup v Evropské lize bylo už před tímto zápasem složité, prohra v Minsku mě samozřejmě mrzí, ale spíš z pohledu, jakou brankou jsme prohráli," prohlásil Krejčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články