Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brabec: Gól v derby je víc než postupová branka v pohárech

Praha - Obránce Jakub Brabec nepatří mezi střelce, přesto rozhodl o výhře Sparty 1:0 nad Asterasem Tripolis, která posunula letenský celek do play-off Evropské ligy. Pro třiadvacetiletého fotbalistu však nešlo o nejdůležitější branku dosavadní kariéry.

Jakub Brabec
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Byl to sice postupový gól, ale pořád mám v hlavě branku na 2:1 v derby v 90. minutě, to je pořád nejvíc," připomněl Brabec dubnový duel se Slavií. "Ale góly si vždycky užívám, protože nejsem jako Lafi (David Lafata), který dává góly v každém zápase," přidal stoper, který branku oslavil tradičním "běžcem".
 
"Už ani nevím, kdy to vzniklo. Pamatuji si akorát, že jsem jednou nevěděl, co dělat, a stala se z toho taková ojedinělost. Vnímají to fanoušci i v kluci v kabině, kteří se mi kvůli tomu smějí. Ale mě to baví a byl bych rád, kdyby běžců bylo co nejvíc," přidal.
 
Brabec se prosadil hlavou ve 33. minutě, předtím ale soupeř trefil tyč a z dorážky pak Brabcovu ruku, po které se hráči Tripolisu dožadovali penalty. "Myslím, že mě to netrefilo, ale penalta to určitě nebyla, to se říct nebojím," prohlásil s úsměvem.

Sparťanský bek nečekal, že by postup přišel už kolo před koncem základní skupiny

Pak už byla na hřišti jen Sparta, která Tripolis k ničemu nepustila. "Ale chyběla druhá branka, na začátku jsme měli štěstí. Přitom šancí jsme měli v prvním i druhém poločase dost, abychom přidali pojistku. Na konci jsme sice hráli v oslabení, ale ani tehdy jsme soupeře k ničemu nepustili," uvedl Brabec.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů po utkání Sparta - Asteras Tripolis

Spartě k postupu pomohla i výhra Schalke nad APOEL Nikósie ve druhém utkání ve skupině. "Průběh jsme nesledovali, poprvé jsem se o tom, že jdeme dál, dozvěděl až v 90. minutě, kdy to na stadionu řekl hlasatel," prozradil Brabec, který nečekal, že letenský celek bude mít jistotu play-off už kolo před koncem.
 
"Rozhodující byly dvě remízy se Schalke, protože tam kdybychom ztratili, tak by to bylo jako loni, kdy jsme jeli k poslednímu zápasu do Bernu bojovat o postup," řekl Brabec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články