Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Delarge přesvědčil Trpišovského, aby ho opět postavil. Odměnil se gólem

Liberec – Trénoval a čekal, až mu dá opět trenér Jindřich Trpišovský šanci. Dzon Delarge ji při zranění několika spoluhráčů dostal v utkání proti Spartě a využil ji na výbornou. Problémový hráč, který dosud nepodával očekávané výkony, jediným gólem rozhodl o cenné výhře.

Dzon Delarge z Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Delarge se kvůli nepřesvědčivým výkonům a celkovém přístupu nedostal na hřiště přes dva měsíce, ale proti Spartě mu kouč Liberce dal i díky zlepšené práci na trénincích šanci se ukázat, že fotbal hrát umí, a volba to byla správná.

"Teď jsem moc nehrál, je hodně názorů, proč to tak je. Já se ale snažím být stále profesionál, mám ve Slovanu smlouvu, kterou chci dodržet a v létě odejít," řekl Delarge po utkání. "Dnes jsem ale dostal od trenéra šanci, protože máme hodně zraněných, a já se do toho snažil dát všechno pro fanoušky a lidi, kteří mě teď tolik neviděli. Jsem spokojený a gól věnuji fanouškům," dodal.

Zápas rozhodl v 65. minutě, kdy dostal na zadní tyč centr od Lukáše Bartošáka a z voleje se trefil přesně do šibenice. "Po brejku jsme se dostali do dobré pozice. Já viděl Bartošáka, on mě také viděl, dal mi to na zadní tyč, kde jsem byl volný. Věděl jsem, že to musím střílet z první. Dal jsem do toho vše a povedlo se to. Mám z toho radost," popsal. "Navíc jsme zápas zvládli i v obraně. Je pro nás dobré si takto zvednout sebevědomí před zápasem s Bragou v Evropské lize," dodal.

V něm však Delarge nenastoupí, jelikož není na soupisce pro poháry. A to proto, že podle trenéra Trpišovského ne vždy předvádí odpovídající výkony. Proto dostávají přednost jeho konkurenti. "My s ním počítáme jako s každým jiným hráčem, na jeho postu je ale velká konkurence, a pokud neplní to, co po něm chceme, tak nemůže hrát. U Dzona totiž nikdy nevíte, jak to dopadne," řekl Trpišovský.

"Jak ho ale jindy kritizuji, dnes ho musím pochválit. Ukázal, že když se mu chce, tak že je platným hráčem a že hraje pro tým. Teď příkladně pracuje v tréninku, začal válčit o svém místo na slunci. I proto dostal šanci. Když to má v hlavě srovnané a chce, může nám hodně pomoci. Pokud bude podávat takovéhle výkony, trénovat a chovat, jak se chová v tuhle chvíli, budeme s ním počítat," dodal kouč Liberce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články