Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tottenham zvládl derby, Vardy vyrovnal rekord a Leicester je v čele

Londýn – Nečekaným lídrem anglické ligy se stali fotbalisté Leicesteru, kteří si posun na čelo zajistili vítězstvím v Newcastlu 3:0. Jednou brankou se na tom zasloužil Jamie Vardy, jenž vyrovnal rekord v počtu gólů v řadě. Druhý je po výhře 2:1 ve Watfordu Manchester United. Nedařilo se naopak hráčům Manchesteru City a Arsenalu, kteří padli. Na zmíněné duo se dotahuje Tottenham díky jasné výhře nad West Hamem v poměru 4:1.

Slavící Jamie Vardy z Leicesteru
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Vardy se trefil v desátém utkání za sebou a vyrovnal rekord Ruuda van Nistelrooijesérii. Sérii načal 29. srpna proti Bournemouthu a stejně jako Nizozemec uzavřel desítku duelů se vstřelenou brankou na stadionu Newcastlu.

O překonání zápisu nizozemského kanonýra, který rekord stanovil během dvou ročníků v roce 2003, bude usilovat příští sobotu doma proti Manchesteru United. Tentokrát se prosadil v nastavení prvního poločasu po kličce překvapivou střelou na bližší tyč a otevřel skóre.

Brankář Čech také útočil na rekord, 169. čisté konto ale neudržel a vyrovnání zápisu Davida Jamese musí opět alespoň o týden odložit. Arsenal vedl po brance Oliviera Girouda, ale ještě do poločasu překonali českou jedničku James Morrison a vlastním gólem Mikel Arteta. Nevydařený večer "Kanonýrů" v závěru už jen podtrhl Santi Cazorla. V 86. minutě mohl srovnat z penalty, ale podklouzly mu nohy a branku překopl.

Tottenham a West Ham měly před výkopem stejně bodů, vyrovnaný duel ale fanoušci na White Hart Lane neviděli. Po 23 minutách otevřel skóre Harry Kane a o deset minut později přidal druhý domácí zásah Toby Alderweireld.

Vítězství Tottenhamu po přestávce potvrdil druhým gólem Kane, který se prosadil poosmé v posledních pěti zápasech a zároveň ve čtvrtém ligovém utkání za sebou. Čtvrtou branku přidal Kyle Walker, hostujícímu Lanzinimu se povedlo už jen snížit na konečných 4:1.

Manchester City ve šlágru kola doma selhal proti Liverpoolu. Svěřenci Jürgena Kloppa si na Etihad Stadium vypracovali tříbrankový náskok během 32 minut zásluhou Roberta Firmina. Nejprve si jeho centr srazil do vlastní branky Eliaquim Mangala, druhý gól po jeho pasu vstřelil Coutinho, který mu pak oplatil asistenci u třetí branky.

Hráči City snížili těsně před pauzou zásluhou Sergia Agüera, ale poslední slovo měl ve druhé půli slovenský stoper Martin Škrtel. Ten se proti manchesterskému týmu prosadil už počtvrté, což je nejvíc ze všech soupeřů v Premier League.

Radost fotbalistů Liverpoolu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

United proti Watfordu neztratili body v předchozích devíti vzájemných utkáních v poháru a lize a sérii trvající od roku 1987 znovu natáhli. V 11. minutě je poslal do vedení Memphis Depay, který pohledným volejem zblízka zužitkoval centr Andera Herrery.

Závěr zdramatizoval Marcos Rojo, po jehož penaltovém zákroku na Odiona Ighala srovnal Troy Deeney. Manchesterský tým však inkasovaná branka nezlomila a v poslední minutě přece jen vybojoval tři body, když střelu Bastiana Schweinsteigera srazil do sítě kapitán domácích Deeney.

Bastian Schweinsteiger (vpravo) slaví vstřelený gól se svými spoluhráři z Manchesteru United
zdroj: ČTK/PA autor: Andrew Matthews

Chelsea přerušila sérii tří porážek a doma nad Norwichem vyhrála 1:0. Hubené vítězství zařídil útočník Diego Costa a alespoň částečně zbavil tlaku kouče Josého Mourinha. Jeho svěřencům, kteří obhajují titul, patří aktuálně patnáctá příčka.

Nováček Bournemouth promrhal vedení 2:0 nad Swansea a ve Walesu remizoval 2:2. I tak se vzdálil nejhorším týmům soutěže Sunderlandu a Aston Ville, která utrpěla debakl 0:4 na hřišti Evertonu a ze třinácti utkání má jen pět bodů.

Před všemi duely Premier League hrála na počest 130 obětí teroristických útoků v Paříži francouzská hymna.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:

Watford - Manchester United 1:2 (87. Deeney z pen. - 11. Depay, 90. vlastní Deeney), Chelsea - Norwich 1:0 (64. Costa), Everton - Aston Villa 4:0 (17. a 42. Barkley, 28. a 59. Lukaku), Newcastle - Leicester 0:3 (45.+1 Vardy, 62. Ulloa, 83. Okazaki), Southampton - Stoke 0:1 (10. Krkic), Swansea - Bournemouth 2:2 (28. A. Ayew, 38. Shelvey z pen. - 10. King, 27. Gosling), West Bromwich - Arsenal 2:1 (35. Morrison, 41. vlastní Arteta - 28. Giroud), Manchester City - Liverpool 1:4 (44. Agüero - 7. vlastní Mangala, 23. Coutinho, 32. Firmino, 81. Škrtel), Tottenham - West Ham 4:1 (23. a 50. Kane, 33. Alderweireld, 84. Walker - 87. Lanzini).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články