Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Opuštěné Lužánky po fotbalovém comebacku dál chátrají

Čtyři měsíce uplynuly od připomínky slavných fotbalových dob na brněnském stadionu za Lužánkami. Tenkrát zarostlou plochu na červnovou rozlučku fotbalisty Petra Švancary pomáhaly připravit stovky dobrovolníků. Další velké sportovní akce se na stadion i přes sliby dostat nedaří.

Za Lužánkami trénuje mladší dorost. Tribuny jsou ale už několik týdnů prázdné. Zaplnit je přitom mohli fanoušci rugby. RC Dragon Brno totiž chtěl na tamní zelené ploše pořádat derby s Vyškovem.

"Narazili jsme na podmínky, jako je bezpečnost diváků nebo technické parametry hřiště. Bylo nám řečeno, co všechno musíme mít vyřízené, jaké papíry, posouzení statiků," popsal situaci prezident RC Dragon Brno Jiří Valášek.

Podle jeho slov nebyl klub schopný sehnat v tak krátké době všechny potřebné dokumenty. "Navíc nebyla dána žádná odpovědnost subjektů, že by se nějaký divák zranil. Tak jsme se rozhodli, že to necháme na jaro, takže šance tu pořád je," uzavřel Valášek.

Je nám líto, video expirovalo.
Primátor Brna hovoří o projektu nového stadionu

Místo ruiny nový stadion

Některé tribuny jsou nyní už tak rozpadlé, že se na ně vůbec nesmí. Část z nich proto oplotili dělníci. Údržba stadionu jinak kromě kropení trávníku nic nestojí a odpadky uklidí brigádníci. "Do doby rekonstrukce se snažíme udržet život i v rámci té ruiny. Pracujeme ale i na projektu nového stadionu," vysvětlil primátor města Brna Petr Vokřál (ANO).

Pracovní skupina, která ho chystá, se zatím sešla dvakrát. Příští schůzku má za týden. Řešit bude inženýrské sítě a příjezdové cesty. "Máme dohodu, že do konce roku toto bude hotovo a příští rok budeme připravovat už konkrétně projektovou dokumentaci a tu realizační fázi," dodal Vokřál.

Za Lužánkami rostou tribuny
zdroj: ČT24

Za Lužánky se vrátí hokej

Do té doby chtěl Petr Švancara, který se na stadionu loučil se svou kariérou, za Lužánky dostat třeba hokejisty. Ti si pod širým nebem zahrají v lednu, ale open air hřiště si už staví vedle. "Bylo to jedním z témat, že Kometa bude hrát přímo tady, na tomto stadionu. Myslím si ale, že je dobře, že Kometa to udělá na svém stadionu, protože jedou stejným způsobem tak jak my," okomentoval připravovaný zápas Petr Švancara.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články