Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Limberský se vrací do reprezentace, Vrba nominoval i Vacka či Vydru

Praha – Hned několik návratů do reprezentace nastane při přátelských duelech se Srbskem a Polskem. Kouč Pavel Vrba do nominace zařadil Kamila Vacka, který za národní tým naposledy nastoupil před čtyřmi lety. Vracejí se také Daniel Pudil, Matěj Vydra či David Limberský, jenž v posledních dvou kvalifikačních zápasech chyběl v důsledku trestu za řízení v opilosti.

Aktuálně je v nominaci dvacet hráčů, další tři budou dodatečně pozváni v pátek po zápasech v Evropské lize. "Půjde o jednoho obránce a dva záložníky," řekl Vrba.

Oproti posledním nominacím se Vrba rozhodl zatím vynechat plzeňské hráče Václava Procházku, Milana Petrželu a Jana Kopice, sparťanské záložníky Ladislava Krejčího a Martina Frýdka a také obránce Filipa Nováka a Tomáše Kalase či kanonýra Davida Lafatu, kterého trápí zdravotní potíže. Nechybí naopak brankář Petr Čech, kterému schází jediný start k vyrovnání rekordu Karla Poborského v počtu zápasů za národní tým.

"S Petrem jsem mluvil a chtěl být v nominaci, pak to pro mě bylo strašně jednoduché. Každopádně ale odchytá určitě jen jeden zápas. Cítíme, že je třeba vyzkoušet další brankáře, prostor by tak mohl dostat i Tomáš Koubek," uvedl Vrba.

Šanci dostávají Vydra s Pudilem, kteří nyní pravidelně nastupují v druhé anglické lize. "Dan minulý týden postoupil v poháru přes Arsenal a jeho výkon byl velice slušný. Chceme ho vyzkoušet, protože pak už moc času na zkoušení nebude. To platí i pro Vydru, který je zas jiný typ útočníka, než jsou ostatní hráči v kádru," řekl Vrba.

Výborné výkony v polské nejvyšší soutěži v dresu Gliwic vynesly pozvánku pro Vacka. Ten oblékal reprezentační dres na podzim 2011, kdy po dobrých výkonech ve Spartě přestoupil do Chieva. Celkem dosud nasbíral šest startů včetně kvalifikace proti Španělsku.

"Kamil se o nominaci dozvěděl před týdnem. Gliwice jsou největším překvapením polské ligy a on patří mezi nejlepší hráče soutěže. Viděli jsme ho naživo a hodně se nám líbil," vysvětlil Vrba. "Může být zajímavou alternativou pro střed zálohy, kde je způsobem hry podobný typ jako Tomáš Rosický a Daniel Kolář, ale může také hrát v hlubším postavení," dodal reprezentační kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Do reprezentace se vrací Limberský, Vrba vyzkouší Vacka

Po trablech s řízením v opilosti a následné kontroverzní oslavě gólu dostal nominaci i Limberský. "S Davidem jsem několikrát mluvil a stanovili jsme si jasná pravidla, která jsou platná pro všechny reprezentanty. David tak jasně ví, co by následovalo, pokud by v budoucnu udělal mimo hřiště něco podobného jako v září," uvedl Vrba. "Po sportovní stránce si nominaci jasně zaslouží," dodal.

Reprezentace se sejde v pondělí, kdy budou také představeny nové dresy. V Praze bude do středy, následně se přesune do Ostravy, kde v pátek 13. listopadu sehraje zápas se Srbskem. V Ostravě zůstane do neděle, než zamíří do Vratislavi, kde je v úterý 17. listopadu na programu utkání s Polskem.

"Důležitější pro mě bude asi zápas v Ostravě, kde by měl být vyprodaný stadion. V Polsku ale zase hrajeme proti účastníkovi mistrovství Evropy, který má dobrý kádr. Budeme chtít uspět v obou zápasech, ale domácí zápas je trošičku výš," dodal Vrba, který v Ostravě v minulosti působil jako hráč i trenér.

Nominace české fotbalové reprezentace na přípravné zápasy:

Brankáři: Petr Čech (Arsenal), Tomáš Vaclík (Basilej), Tomáš Koubek (Liberec).

Obránci: Theodor Gebre Selassie (Brémy), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), David Limberský (Plzeň), Tomáš Sivok (Bursaspor), Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul), Marek Suchý (Basilej).

Záložníci: Bořek Dočkal (Sparta), Jiří Skalák (Mladá Boleslav), Vladimír Darida )Hertha Berlín), Josef Šural (Liberec), David Pavelka (Liberec), Jaroslav Plašil (Bordeaux), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Kamil Vacek (Gliwice)

Útočníci: Matěj Vydra (Reading), Tomáš Necid (Bursaspor), Milan Škoda (Slavia).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články