Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češky si v kvalifikaci ME další výhru nepřipsaly, doma nestačily na Itálii

Chomutov – Po úvodní výhře proti Gruzii české fotbalistky další tři body do tabulky kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy získat nedokázaly. Na domácí půdě nestačily na silnou Itálii, s kterou prohrály 0:3, a opět se tak potvrdilo, že na tým z Apeninského ostrova neumí.

Česká reprezentantka Lucie Voňková (vpravo) v utkání s Itálií
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Zápas se mi nehodnotí dobře. Chtěli jsmě bodovat a minimálně neprohrát," řekl po zápase trenér Krejčík.

O výsledku utkání rozhodla už první část, v níž se Češkám příliš nedařilo. Naopak Italky se dvakrát prosadily. Nejprve v devatenácté minutě po velké chybě brankářky Bednaříkové, jež netrefila při vyběhnutí míč, skórovala do odkryté branky Maurová. V dvaačtyřicáté minutě zvýšila z penalty Manieriová. "V první části tam byla z naší strany strany spousta ztrát a branky jsme si daly v podstatě samy, jelikož obě padly po našich individuálních chybách," uznal Krejčík.

V druhé polovině se dlouho nic nedělo a skóre se drželo neměnné. Až dvanáct minut před koncem se na hranici vápna opřela do míče Bartoliová a s přispěním nešťastné teče jedné z domácích hráček skončil míč v síti. "Druhý poločas bych ale hodnotil kladně. Oživily jsme to vepředu, když jsme přešly na dva hroty. Od pětašedesáté minuty jsme hru hodně zlepšily. Byly tam i šance, které je ale potřeba dotáhnout do konce," dodal český kouč na závěr.

České reprezentantky se v dalším zápase představí 1. prosince ve Švýcarsku, které ve svém druhém střetnutí zdolalo Gruzii 4:0 a vede šestou skupinu. Na šampionát postoupí vítězové osmi skupin plus šest nejlepších celků z druhých míst. Zbývající dva týmy čeká baráž o poslední volné místo, Nizozemsko má jakožto hostitel turnaje účast jistou.

ČR - Itálie 0:3 (0:2)

Branky: 19. Maurová, 42. Manieriová z pen., 78. Bartoliová. Rozhodčí: Kulcsárová (Maď.).

Sestava ČR: Bednaříková - Bartoňová, Bertholdová, J. Sedláčková, Vyštejnová - Cahynová (62. Ivaničová) - Divišová (67. Ringelová), I. Martínková, Svitková, Chlastáková (80. Krejčiříková) - Voňková. Trenér: Krejčík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články