Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Souboj neporažených. PSG přivítá doma Real

Paříž – Neztratili ani bod a neinkasovali ještě ani branku. Fotbalisté Paris St. Germain a Realu Madrid zatím v Lize mistrů září. V třetích zápasech základní skupiny se ale oba favorité na postup utkají mezi sebou. Střetnutí navíc proti sobě postaví ofenzivní hvězdy Zlatana Ibrahimoviče a Cristiana Ronalda, kteří se nedávno stali nejlepšími střelci svých klubů. Textový on-line přenos z utkání sledujte od 20:45 na našem webu.

Ronaldo se v sobotu jednou brankou podílel na výhře Realu 3:0 nad Levante a se 324 góly překonal Raúla, s nímž se dosud o prvenství dělil. Ibrahimovič se do čela klubového pořadí dostal už začátkem října a o víkendu vylepšil díky dvěma zásahům proti Bastii svou bilanci už na 112 zásahů za PSG.

Francouzský celek tak udržel neporazitelnost v dosavadních třinácti zápasech v sezoně a Ibrahimovic věří, že formu jeho tým potvrdí i proti španělskému velkoklubu. "Bude to samozřejmě něco jiného, ale budeme hrát doma proti jednomu z nejlepších klubů světa. Těšíme se a myslím, že jsme připraveni," prohlásil švédský reprezentant.

Madrid se naopak proti Levante dočkal výhry po dvou remízách. Trenérovi Rafaelu Benítezovi však duel o první místo ve skupině komplikují zdravotní problémy hráčů. Vrátit se sice může obránce Sergio Ramos, mimo hru však nejspíš bude útočník Karim Benezema, Gareth Bale a určitě budou chybět dlouhodobě zranění James Rodríguez s Danim Carvajalem.

Výjimečný zápas čeká záložníka Ángela Di Maríu, který do PSG přišel právě z Realu, jemuž loni výrazně pomohl k zisku desátého triumfu v Lize mistrů. "Jestli dám Realu gól, nebudu ho slavit. Protože co jsem v klubu prožil, se mi vrylo hluboko do srdce," prohlásil argentinský reprezentant.

V dalších zápasech bude Benfica usilovat o udržení stoprocentní bilance proti Galatasarayi, v Turecku ale ještě nikdy nevyhrála. Černou sérii se pokusí ukončit proti Wolfsburgu také PSV Eindhoven, protože na výhru z Německa čeká bezmála 40 let.

V utkání Atlética Madrid s Astanou může Fernando Torres vstřelit 100. gól v dresu španělského celku. Finalistu minulého ročníku Juventus čeká Mönchengladbach, zatímco CSKA Moskva přivítá Manchester United a druhý manchesterský celek City nastoupí proti Seville a Malmö s Šachtarem Doněck si zahrají o první body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články