Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta rozstřílela Příbram a vrátila se na čelo tabulky

Praha – V prvním poločase střelecky mlčeli, v tom druhém ale fotbalisté Sparty na půdě Příbrami rozpoutali kanonádu. Pražané nasázeli hned čtyři góly a díky výhře 4:0 se vrátili na první místo ligové tabulky o skóre před Plzeň. Hlavní měrou se na vítězství Sparty podílel Kehinde Fatai, jenž vstřelil dvě branky.

Kehinde Fatai ze Sparty si pokrývá míč před Josefem Divíškem z Příbrami
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Sparta nastoupila v totožné sestavě, v jaké v minulém kole doma přehrála Slovácko rovněž 4:0. Tentokrát se však dlouho zdálo, že na gólové hody nenaváže. Příbram dlouho potvrzovala, že během reprezentační pauzy pracovala na defenzivě, která je nejhorší v lize, a hosty k ničemu nepouštěla. Směrem dopředu pak hledala dlouhými nákopy Bednáře, který se vrátil po zranění. Bývalý útočník Sparty však v soubojích s Costou většinou prohrával.

Dlouho se tak hrálo bez šancí, od 25. minuty se však Příbrami začaly dařit brejky. Nejprve z toho byl roh, po kterém hlavičkoval Hnaníček, ale Bičík jeho střelu vyrazil. Chvíli nato kličkoval ve vápně Štípek, který obešel i gólmana, ale dostal se mimo střelecký úhel a šanci nevyužil.

Největší šanci pak měl Bednář, který běžel z úhlu sám na brankáře, ale trefil jen Bičíka, který rychle vyběhl. Až ve 42. minutě poprvé vážněji zahrozila Sparta: Dočkalův centr prolétl na zadní tyč k Lafatovi, který měl polovinu branky odkrytou, ale ze dvou metrů hlavou přestřelil.


Sparťanský kanonýr si ale reputaci napravil deset minut po změně stran. Matějovský lobem vyslal do šance Fataie, toho ještě Hruška vychytal, ale Lafata byl opět na správném místě a dorážkou vstřelil osmý gól v sezoně. Vysvobodil tak do té doby se trápící Spartu.

O deset minut později přišla pojistka po rohovém kopu. Od Costy se míč odrazil k Fataiovi a i on potvrdil střeleckou formu. Navíc v 77. minutě přidal třetí gól po rychlé křídelní akci Konatého s Marečkem a trefil se tak už popáté z posledních tří zápasů.

Minutu před koncem skóre završil střídající Konaté, který zakončil brejk tvrdou ranou pod břevno.

1. FK Příbram - Sparta Praha 0:4 (0:0)

Branky: 66. a 77. Fatai, 55. Lafata, 89. Konaté. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Moláček - Jílek, Houdek. ŽK: Rezek, Hnaníček, Dosoudil, Krameš - Frýdek, Costa. Diváci: 6827.

Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Hnaníček, Krameš (84. Januška) - Štípek (78. J. Mareš), Pilík, Rezek (60. Barák) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

Sparta: Bičík - Mareček, Brabec, Costa, Frýdek - Jiráček, Matějovský - Fatai, Dočkal (83. Hušbauer), L. Krejčí (84. Litsingi) - Lafata (70. Konaté). Trenér: Ščasný.

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "První poločas jsme hráli dobrý zápas, měli jsme tam tři šance, z nichž jedna byla velká v podání Bednáře. I ta hlavička Hnaníčka byla slušná. Sparta nic moc neměla, takže velká spokojenost. Do druhé půle začala Sparta aktivněji, padl gól a my pak přestaneme věřit, že jsme schopni to zvrátit. Kluci se snažili, ale dostaneme další zbytečné góly, což znehodnotí celý zápas, který hodinu nebyl vůbec špatný. Byl to zcela odlišný výkon než s Mladou Boleslaví či Plzní, ale stejný výsledek. Máme za sebou deset kol a pět zápasů z toho bylo s adepty na poháry. Proto jsem zvědavý, jak se vypořádáme s týmy z nižších pater."

Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Spokojenost s výsledkem a hrou ve druhé půli. První poločas jsme nebyli nebezpeční a měli jsme málo pohybu. Podržel nás Bičík, což se ukázalo jako klíčové. Ve druhé půli jsme začali více běhat, zaslouženě jsme se dostali do vedení a utkání jsme zvládli i s dobrým výsledkem. Je to důležité z pohledu ligy i čtvrtečního zápasu na Schalke."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články