Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hořká parodie na fotbal. Nizozemský tisk plísní reprezentaci

Amsterdam - Nizozemská média jsou z vystoupení reprezentace v neúspěšné kvalifikaci mistrovství Evropy v šoku. Deník De Volkskrant dokonce výkon Oranjes v závěrečném utkání ve skupině, ve kterém výběr Dannyho Blinda prohrál s českým týmem v Amsterdamu 2:3, označil za hořkou parodii na fotbal.

Zklamaná nizozemská fanynka po zápase s českým výběrem
zdroj: ČTK/AP

Nizozemci sice loni na mistrovství světa obsadili třetí místo, v kvalifikaci pro šampionát ve Francii se však trápili. Před posledním kolem už ani situaci neměli ve svých rukách, protože kromě výhry nad týmem Pavla Vrby potřebovali také prohru Turecka s Islandem, aby prošli alespoň do baráže. Nakonec se nestalo ani jedno, protože Turci si s Islandem poradili.

"Holandský fotbal je v troskách. Je to skandální odhalení, které nejde popsat slovy. Neuvěřitelná ostuda," napsal list Telegraaf. "Hráči se musí červenat studem za to, jak se v úterý rozloučili s kvalifikací. Češi nás zesměšnili a nabízí se otázka, jaká je další budoucnost reprezentace," přidal De Trouw.

Deník Volkskrant byl v kritice národního týmu, který bude na mistrovství Evropy chybět poprvé od roku 1984, ještě tvrdší: "Bylo to žalostné. Zapomeňte na Euro, holandský tým se v Amsterdamu odkopal jako hořká parodie na vrcholový fotbal. Byl to ubohý výběr, jako loď bez kormidla, reprezentaci chybělo úplně všechno."

List AD pro změnu připomněl, že nepostoupit na Euro s rozšířeným počtem účastníků musí být bráno jako velká ostuda. "Od začátku to byl jeden velký chaos a tohle byl trefný konec. V kvalifikaci bylo všechno špatně, takže zatímco polovina Evropy bude hrát ve Francii o titul, třetí tým ze světového šampionátu bude doma," shrnul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články