Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Reprezentace sehraje v přípravě na Euro zápasy se Srbskem a v Polsku

Praha - Čeští fotbalisté v listopadu odstartují dvěma zápasy přípravu na Euro 2016. Svěřenci Pavla Vrby nejprve 13. listopadu přivítají v Ostravě-Vítkovicích Srbsko a o čtyři dny později se představí ve Vratislavi na hřišti dalšího účastníka ME Polska.

Ilustrační foto

"Soupeře jsme samozřejmě hledali i podle toho, jak dopadne kvalifikace. Chtěli jsme narazit na jeden tým, který se na Euro nekvalifikuje, což je případ Srbska, a druhý z kategorie postupujících. Poláci nakonec situaci zvládli, jdou do Francie přímo, a my tak mohli vše doladit," uvedl manažer reprezentace Dušan Fitzel.

"Srbsko sice neprošlo kvalifikací, ale má velmi zajímavý tým s perspektivou. Jejich hráči jsou ve velmi kvalitních soutěžích. Určitě to nebude nic jednoduchého. A Polsko? Kvalifikovali se z velmi těžké skupiny, v níž třeba porazili úřadující mistry světa z Německa, což mluví za všechno," přidal Fitzel.

Podle původních informací se duel se Srbskem měl hrát v Olomouci, nakonec se národní tým po více než 15 letech vrátí do Ostravy. Zatímco 16. srpna 2000 Češi prohráli přípravu se Slovinskem (0:1) na Bazalech, tentokrát nastoupí na zrekonstruovaném stadionu ve Vítkovicích, kde nyní mají zázemí fotbalisté Baníku. Ve Vratislavi reprezentace naposledy před třemi lety odehrála skupinu evropského šampionátu, kde porazila i domácí Polsko (1:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články