Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Reprezentace chce úspěšně zakončit kvalifikaci. Proti jsou Nizozemci

Amsterodam - Závěrečný duel kvalifikace svádí dohromady český a nizozemský výběr. Zatímco svěřenci Pavla Vrby mají postup jistý, Nizozemci ještě hrají o naději na barážové třetí místo. K němu ovšem potřebují v Amsterodamu zvítězit a zároveň doufat ve správnou kombinaci ostatních výsledků. Čeští fotbalisté chtějí hlavně napravit dojem z porážky s Tureckem 0:2, na dálku navíc bojují o první místo ve skupině s Islandem, který má o bod víc. Přímý přenos utkání Nizozemsko-Česko sledujte na ČT sport a našem webu od 20:00.

Český celek si už dvě kola před koncem skupiny zajistil účast ve Francii, oslavy postupu si ale v sobotu před domácími fanoušky pokazil porážkou s Tureckem. "Chceme napravit ten poslední zápas s Tureckem a kvalifikaci zakončit se vztyčenou hlavou," uvedl obránce Michal Kadlec. "Zápas je pro nás navíc už příprava na Euro, kde ty zápasy budou podobně kvalitní jako teď s Nizozemskem. Musíme do toho dát maximum a pokusit se něco uhrát," doplnil obránce Fenerbahce Istanbul. "My se snažíme vyhrát každé utkání, a to platí i proti Nizozemsku," dodal trenér Pavel Vrba.

Už dopředu avizoval, že dá šanci hráčům, kteří v předchozích zápasech tolik nehráli. Jedním z nich by mohl být právě Kadlec, dalšími pak obránce Theodor Gebre Selassie či útočník Tomáš Necid, který vede střeleckou tabulku turecké ligy. Oproti duelu s Tureckem budou chybět dva sparťané - zraněný útočník David Lafata a "vykartovaný" záložník Bořek Dočkal, který je se čtyřmi góly nejlepším českým střelcem kvalifikace. Navíc scházejí někteří marodi v čele s kapitánem Tomášem Rosickým.

Pavel Vrba: "Už tu není pět hráčů, kteří by mohli být, takže změn už je tak dost. Teď je to zápas, ve kterém dostanou šanci další hráči, kteří musí dokázat, že mají na to, aby byli v nominaci. Je pravděpodobné, že hráči jako Theo, Kadlec, Necid dostanou větší prostor, a je možné, že nastoupí hned od začátku."

Reprezentanti očekávají úplně jiný zápas než s Tureckem. Nizozemsko se od začátku bude muset tlačit za vítězstvím. "Nizozemci budou chtít hrát, uvidíme, jestli nám to bude sedět víc nebo ne. Rozhodně ale budeme chtít vyhrát," podotkl obránce Marek Suchý.

Nizozemsko je na pokraji vyřazení a k odvrácení blamáže mu nemusí stačit ani výhra, pokud Turecko neprohraje. Třetí celek z loňského mistrovství světa by na evropském šampionátu chyběl poprvé od roku 1984. "Věřím, že Turecko může prohrát. Jestli je to reálné? Prostě víme, jak jsou rozdané karty. Musíme se soustředit na to, abychom vyhráli svůj zápas, a uvidíme. Existuje jen jeden scénář," řekl trenér Danny Blind, jemuž budou chybět kvůli zranění první dva brankáři, Jasper Cillessen a Tim Krul.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi absolvovali v Amsterdamu předzápasový trénink
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články