Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparta si i podruhé poradila s Curychem, čeká ji Kärpät Oulu

Curych - Hokejisté Sparty vyhráli i odvetný zápas 1. kola play-off Ligy mistrů na ledě Curychu 3:0. Pražané tak přesvědčivě potvrdili domácí vítězství 3:2 a narazí na finský Kärpät Oulu, který vyřadil jednoznačně německý Düsseldorf. Porazil ho rovněž v obou zápasech s celkovým skóre 5:0.

Švýcarský celek byl před téměř pěti tisíci diváků v úvodu aktivnější, jenže Pöpperle držel čistý štít, a když Sparta Netíkovou zásluhou potrestala ve 12. minutě chybu domácích, jejich nadšení přibrzdila. Zvýšit mohl ještě Sabolič, ten však minul. Segera na druhé straně vychytal Pöpperle.

Ve druhé třetině přišly další příležitosti Sparty, ale při šanci Cuntiho se předvedl i Pöpperle. Zvýšit vedení i svůj dnešní střelecký účet pak mohl dvakrát Netík, pojistka však přišla až na začátku 37. minuty, kdy nahodil puk na branku z otočky Sabolič a Kumstát jej tečoval mimo Leimbacherův dosah.

Sparta byla již pevně na koni, a když pak Pöpperle v úvodu třetí dvacetiminutovky sebral dvakrát radost Herzogovi, bylo jasné, že nepřipustí ani náznak dramatické koncovky. Rozdíl ve skóre naopak ještě zvýraznil pohotově ze vzduchu Buchtele. Pöpperle si připsal čisté konto díky 30 úspěšným zákrokům.

ZSC Curych Lions - HC Sparta Praha 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Netík (Přibyl), 37. Kumstát (Sabolič, Barinka), 49. Buchtele (Netík). Rozhodčí: Haupt (Něm.), Massy - Wüst, Progin (všichni Švýc.). Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4563. První zápas: 2:3, postoupila Sparta.

Curych: Leimbacher (50. Schlegel) - Geering, Bergeron, Siegenthaler, Blindenbacher, Sörvik, Seger, P. Baltisberger - Wick, Schäppi, Foucalt - Keller, Matthews, Herzog - Künzle, Suter, Trachsler - Cunti, Neuenschwander, P. Bärtschi - Nilsson. Trenéři: Crawford a Cookson.

Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Piskáček, Polášek, J. Mikuš, Eminger, Glenn, Hrbas - Sabolič, Pech, Kumstát - Forman, J. Hlinka, Klimek - Netík, Přibyl, Buchtele - Réway, Cingel, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Josef Jandač (Sparta): "Nemyslím, že by dnešní výkon byl až tak odlišný od zápasů, které jsme sehráli proti silným soupeřům, jako jsou Litvínov, Liberec a Brno. Hra byla dobrá, ale neudělali jsme dnes ty individuální kraviny a výborný výkon samozřejmě odvedl brankář."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články