Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec se postaral o senzaci. Z Marseille veze tři body

Marseille – Za celý zápas vystřelili pouze jednou na branku, přesto si fotbalisté Liberce ve druhém utkání Evropské ligy z půdy favorizované Marseille senzačně odvezli tři body. O vítězství 1:0 rozhodl gólem šest minut před koncem Vladimír Coufal a Slovan si připsal první tři body skupiny F a v tabulce se dotáhl na svého soupeře.

Vladimír Coufal (uprostřed) slaví se svými spoluhráči z Liberce vstřelenou branku
zdroj: ČTK/AP/ autor: Claude Paris

Liberecký kouč Trpišovský udělal dvě změny v základní sestavě, když místo Bartla postavil na pravý kraj zálohy Rusa Jefremova a na hrotu útoku dostal přednost Rabušic před Bakošem.

Mohutný stadion Vélodrome s kapacitou 67 tisíc diváků zaplnilo jen deset tisíc fanoušků, i tak ale panovala slušná atmosféra a domácí favorit od začátku diktoval tempo. Aktuálně patnáctý tým francouzské ligy byl jasně silnější na míči i v kombinacích a Slovan se celou první půli prakticky jen bránil. Přesto tlaku domácích až do přestávky odolal.

Několika zákroky k tomu pomohl i brankář Koubek. Blýskl se především v jedenácté minutě, kdy vykopl Alessandriniho nebezpečnou střelu a poté vyrazil i Batshuayiho pokus. Několik závarů nebezpečně prolétlo malým pokutovým územím Liberce, hosté ale přežili i další šanci Alessandriniho, který v 27. minutě po pěkné kombinační akce střílel slabě mimo.

Chvíli před pauzou pak v poslední chvíli ukopl míč na roh Pokorný. Severočeši si v závěru první půle trochu zvykli na jiné tempo, než jaké znají z české ligy, ale větší šanci si v úvodním dějství nevytvořili.

Kouč Trpišovský poslal na trávník Bakoše místo Rabušice, jako první ale po pauze znovu zahrozili domácí a Silva po průniku jen těsně minul vzdálenější tyč. Po hodině hry se znovu blýskl Koubek, když dokázal zareagovat na Alessandriniho tečovanou střelu a dorážející Ocampos pak netrefil odkrytou branku.

Dvacet minut před koncem pálil Batshuayi a Bartošák jeho pokus v poslední chvíli srazil na roh. Marseille i dál udávala tempo a zdálo se, že Liberec bude rád za remízu. V 84. minutě ale Slovan zahrával roh, v domácím vápně vznikl závar, který zakončil Coufal, jenž prostřelil Mandandu a šokoval Vélodrome. Hosté pak už senzační výhru i díky dalšímu zákroku skvělého Koubka udrželi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Marseille - Slovan Liberec

Olympique Marseille - Slovan Liberec 0:1 (0:0)

Branka: 84. Coufal. Rozhodčí: Jeskov - Mosjakin, Dančenko - Bezborodov, Ivanov (všichni Rus.). ŽK: Rekik, Ocampos - Pokorný, Bartošák, Coufal, Koubek. Diváci: 10040.

Marseille: Mandanda - Isla (67. Dja Djedjé), Rolando, Rekik, Mendy - Romao, Silva - Alessandrini (82. Sarr), Cabella (71. Barrada), Ocampos - Batshuayi. Trenér: Míchel.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Sýkora, Pavelka - Jefremov, Shala (73. Bartl), Šural (89. Kerbr) - Rabušic (46. Bakoš). Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články