Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Plzeň pod Krejčím poprvé padla, o výhře Villarrealu rozhodl sólem Baptistao

Villarreal – Ani na pátý pokus fotbalisté Plzně proti španělskému soupeři nevydolovali ani bod. V duelu Evropské ligy prohráli na půdě Villarrealu 0:1 a připsali si první porážku pod vedením trenéra Karla Krejčího. Utkání, které Viktoria dohrávala bez vyloučeného Václava Procházky, rozhodl povedeným sólem Léo Baptistao.

Plzeňský Michal Ďuriš se snaží obejít kolem Erica Baillyho z Villarrealu
zdroj: ČTK/AP autor: Alberto Saiz

Viktoria sehraje další utkání EL 22. října ve Vídni s Rapidem, který vede tabulku skupiny E s plným počtem bodů.

V základní sestavě českého mistra nastoupil i stoper Baránek, který po otřesu mozku nedohrál sobotní ligový duel s Libercem. Zraněného Vaňka zastoupil ve středu pole Hořava, v záloze ještě dostali šanci Petržela, Kopic a Kovařík.

Lídr španělské ligy, který před dvěma týdny prohrál s Rapidem 1:2, se od začátku snažil rozebírat plzeňskou obranu. Hráči "Žluté ponorky" výborně kombinovali a hosté chvílemi vůbec nestíhali. V 17. minutě si Kozáčik připsal první těžký zákrok, když vykopl Baptistaovu střelu z úhlu. O chvíli později měl na hlavě vedoucí gól Soldado, jenže sám před odkrytou brankou zamířil vedle.

Plzeňští se asi po půlhodině vzpamatovali, vyrovnali hru a favorizovaného soupeře dokázali i zatlačit. Obrana Villarrealu několik dobrých centrů odvrátila na roh, naopak v ofenzivě už se domácí hráči tolik neprosazovali.

I druhý poločas začali Západočeši náporem, jenže ke střele na branku se nedostali. V 54. minutě naopak dostal hodně prostoru domácí útočník Baptistao, který od poloviny hřiště hladce prošel až do šestnáctky a střelou k tyči poprvé překonal Kozáčika.

Po vedoucím gólu španělský tým kontroloval hru a prakticky nepůjčoval soupeři míč. V 80. minutě se šance Viktorie na bodový zisk ještě snížily, protože Procházka dostal po souboji se Soldadem druhou žlutou kartu a musel předčasně z trávníku.

Plzeň tak prohrála i třetí pohárový zápas na hřišti španělského soupeře bez vstřelené branky. Předtím neuspěla v Barceloně (0:2) ani v Madridu s Atléticem (0:1).

Villarreal CF - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

Branka: 54. Baptistao. Rozhodčí: Gözübüyük - Steegstra, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Bailly - Hořava, Procházka. ČK: 80. Procházka. Diváci: 14200. 

Villarreal: Barbosa - Rukavina, Bailly, Ruiz, J. Costa - Castillejo, Dos Santos (76. Trigueros), Bruno, Nahuel (83. Samu) - Baptistao, Soldado. Trenér: Marcelino.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (75. Mahmutovič), Kopic (81. Hejda), Kovařík (88. Vůch) - Ďuriš. Trenér: Krejčí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články