Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Barcelona vydřela výhru nad Las Palmas, na dva měsíce ale přišla o Messiho

Barcelona – Vybojovali sice tři body, ale přesto zaznamenali velkou ztrátu. Fotbalisté Barcelony při vítězství 2:1 nad nováčkem Las Palmas přišli o kanonýra Lionela Messiho, který musel kvůli zranění levého kolena na začátku zápasu vystřídat a týmu může chybět až osm týdnů. Spokojenoní mohou být Katalánci alespoň s posunem v tabulce, kde přeskočili Real Madrid, jenž doma pouze remizoval s Málagou 0:0 a jsou druzí za Villarealem, který porazil Atlético Madrid 1:0.

Lionel Messi z Barcelony leží v bolestech na zemi
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

Barcelona si chtěla napravit reputaci po středeční prohře na hřišti Celty Vigo (1:4), už v desáté minutě ale musela řešit komplikaci po zranění Messiho, kterého na hřišti nahradil Munir.

Přesto se úřadující mistr dostal proti nováčkovi už v prvním dějství do vedení, po Robertově centru se hlavou prosadil uruguayský forvard Suárez. Las Palmas se na hřišti favorita následně dostalo do několika šancí, Vierův pokus musel zneškodnit Ter Stegen.

Domácí ale navýšili po přestávce vedení, po Munirově přihrávce dal druhý gól v zápase Suárez. Skórovat mohl i Neymar, ale brazilský reprezentant z penalty přestřelil Varasovu bránu. V závěru se na druhé straně prosadil Viera.

Real si vytvořil v prvním dějství několik šancí, ztroskotal však na nepřesnostech i gólmanovi Kamenim. Málaga poprvé výrazněji ohrozila Navase až po přestávce, když se kostarický brankář musel zaskvět povedeným zákrokem proti přímému kopu Juana Carlose.

Velmi blízko rozhodnutí byli domácí v 76. minutě, z brankové čáry ale odkopl míč obránce Weligton. O minutu později šla Málaga do deseti po Amrabatově vyloučení, ani v přesilovce ale "Bílý balet" Kameniho nepřekonal. Málaga získala cenný bod, přestože prodloužila své střelecké trápení: od začátku sezony se ani jednou neprosadila, čímž překonala rekord Xerezu ze ročníku 2009/10, který činil 496 minut.

Po krátkodobém zranění se do sestavy Villarrealu vrátil Soldado a ve 14. minutě přihrál Baptistaovi na rozhodující branku. V závěru zápasu se Atlético dostalo do šance na vyrovnání, Correův pokus ale zneškodnil gólman Areola. Hubené vedení domácí ubránili a Atlético porazili na svém stadionu poprvé od října 2010.

První výhru v sezoně si připsala Sevilla, která v přestřelce s Vallecanem zvítězila 3:2. Po poločase sice Andalusané vedli 2:0 po gólech Gameira a N'Zonziho, po přestávce ale za hosty srovnali Bebe a Guerra. Rozhodující trefu si připsal v 86. minutě proti oslabenému soupeři Konopljanka.

Čtvrtá pozice patří Celtě Vigo, která remizovala na hřišti Eibaru 1:1. Domácí se dostali do vedení už ve třetí minutě zásluhou Bastóna. Ve druhém poločase ale vyrovnal Aspas, střelec dvou branek ze středečního zápasu s Barcelonou.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:

FC Barcelona - Las Palmas 2:1 (25. a 54. Suárez - 88. Viera), Valencie - Granada 1:0 (26. Mustafi), Real Madrid - Málaga 0:0, FC Sevilla - Vallecano 3:2 (23. Gameiro, 45.+1 N'Zonzi, 86. Konopljanka - 51. Bebe, 68. Guerra), Villarreal - Atlético Madrid 1:0 (14. Baptistao), Eibar - Vigo 1:1 (3. Bastón - 76. Aspas), Sporting Gijón - Betis Sevilla 1:2 (17. C. Castro - 46. Joaquín, 57. R. Castro), La Coruňa - Espaňol Barcelona 3:0 (27. a 47. Pérez, 14. vlastní González), Getafe - Levante 3:0 (81. a 90.+2 Vázquez, 90.+1 Buendia)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články