Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Karviná ani Sokolov ještě neprohrály, Budějovice se stále trápí

Praha – Českým Budějovicím ani Varnsdorfu se v druhé lize nadále nedaří. Exligový celek a klub, který měl letos postoupit do nejvyšší soutěže, v osmém kole znovu prohrály. Naopak výbornou formu nadále prokazují fotbalisté Karviné i Sokolova. Slezský klub vystřídal po výhře 1:0 v derby nad Třincem na čele západočeský celek, který jen remizoval 2:2 na hřišti Opavy. Znojmo v dohrávce přehrálo rezervu Sigmy Olomouc 3:0 a poskočilo na třetí místo.

Gólová radost fotbalistů Ústí
zdroj: fkusti.cz

O výhře Karviné rozhodl v 61. minutě Dreksa. Domácí tak ovládli všechna podzimní derby. Kromě Třince, který přišel o třízápasovou sérii bez porážky, totiž dokázali porazit Opavu i Frýdek-Místek.

Sokolov sice ztratil náskok v čele ligy, na hřišti Opavy ale byl rád za bod. Domácí poslala ve 29. minutě do vedení čerstvá posila Zbyněk Pospěch a druhou branku přidal po přestávce Žídek. Obrovskou šanci na 3:0 poté zahodil Grussmann a trest přišel vzápětí. V 73. minutě zaskočila Kratochvílova střela brankáře Vaška a za čtyři minuty po dalším zaváhání domácího gólmana vyrovnal Prošek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karviná - Třinec

Znojmo přehrálo rezervu Sigmy 3:0 a poskočilo na třetí místo tabulky. Úvod zápasu přitom patřil Olomouci, která měla v prvních 30 minutách šest velkých šancí, ale domácí podržel brankář Veselý, kterému navíc pomohla i tyč po střele Ševčíka.

Místo toho krátce před poločasem udeřilo na druhé straně. Po rohovém kopu se ke střele dostal Ledecký a nedal brankáři šanci. Když Olomouc neuspěla ani v dalších šancích, v 78. minutě přišel faul na Stáňu a Znojmo dostalo výhodu penalty, kterou střídající Njire využil. V poslední minutě navíc Lapeš vybojoval další penaltu a tu tentokráte proměnil Nepožitek.

První porážku v sezoně odvrátilo také Táborsko. Ve Frýdku-Místku sice prohrávalo po poločase 1:3, nakonec ale dokázalo srovnat na konečných 3:3 a na vedoucí dvojici ztrácí dva body. Naopak předposlední tým promarnil velkou šanci připsat si premiérové vítězství.

Varnsdorf od 25. minuty v Pardubicích vedl poté, co odražený míč z hranice pokutového území trefil Zbrožek přesně k tyči. Po změně stran ale Pardubice přidaly, Petráň nejprve trefil tyč a v 69. minutě srovnal Řezníček, jenž po závaru ve vápně napálil míč pod břevno. Osm minut před koncem dokonal obrat Kakrda, který dotlačil míč do branky hostů.

České Budějovice výrazněji zahrozily jen v 38. minutě, když se po Šimákově přihrávce dral do šance Buchvaldek, ale zamířil jen do středu branky, kde ho vychytal Zacharda. Pak už měli šance jen hosté. Po rohu hlavičkoval Smola, ale domácí zachránil na brankové čáře Řezáč.

Krátce po změně stran už se ale prosadil Hyčka, který dostal zpětnou přihrávku od Eliáše, a jeho střelu gólman Křížek z branky nevytlačil, i když si na míč sáhl. Pojistku mohl ještě po Hyčkově centru přidat Smola, ale sám před brankou přestřelil. Ústí i tak těsnou výhru udrželo.

Výsledky 8. kola Fotbalové národní ligy:

České Budějovice - Ústí nad Labem 0:1 (0:0)
Branka: 53. Hyčka. Rozhodčí: Paták - Ratajová, Myška. ŽK: Lima, Funda - Martykán. Diváci: 1378.

Pardubice - Varnsdorf 2:1 (0:1)
Branky: 69. Řezníček, 82. V. Kakrda - 25. Zbrožek. Rozhodčí: Pechanec - Melichar, Šimáček. ŽK: Valenta, D. Pánek, Jeřábek - Juroška, Jurča, Daníček. Diváci: 728. 

Frýdek-Místek - Táborsko 3:3 (3:1)
Branky: 24. a 40. Krišto, 44. Ižvolt - 17. Slepička, 49. Džafič, 74. Hanzlík z pen. Rozhodčí: Berka - Černý, Vlček. ŽK: Běloušek (Táborsko). Diváci: 590.

Vlašim - Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Julínek - Caletka, Dobrovolný. ŽK: Tarczal, Toml - Pázler. Diváci: 472.

Karviná - Třinec 1:0 (0:0)
Branka: 61. Dreksa. Rozhočí: Hrubeš - Nádvorník, Fišer. ŽK: Juřena - Velner, Salachna. ČK: 83. Velner. Diváci: 1226.

Opava - Sokolov 2:2 (1:0)
Branky: 29. Zbyněk Pospěch, 55. Žídek - 73. Kratochvíl, 77. Prošek. Rozhodčí: Váňa - Koval, Vitner. ŽK: Žídek, Pospěch, Jursa - Vrtělka, Kosak. Diváci: 1498.

Znojmo - Olomouc B 3:0 (1:0)
Branky: 42. Ledecký, 78. Njire z pen., 89. Nepožitek z pen. Rozhodčí: Machálek - Pilný, Arnošt. ŽK: Stáňa, Žondra - Cana, Ševčík, Štěpán, Jemelka, Spurný. Diváci: 1191.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články