Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Latka by si rád zopakoval radost z derby. Už mě nebaví jen vzpomínat, říká

Praha – Jeho gólová hlavička z před tří let zajistila Slavii poslední vítězství nad Spartou. Od té doby derby pětkrát v řadě ovládli Letenští. Kapitán sešívaných Martin Latka, jehož čeká už třináctý ligový souboj s úhlavním rivalem, však věří, že letos by mohl jeho tým konečně opět uspět. "Pokud podáme výkon na hranicích našich možností, máme šanci na úspěch," tuší Latka.

Pokud by Slavia uspěla, Latka by si nadělil předčasný dárek k 31. narozeninám, které slaví v pondělí.

"Kdyby se nám to povedlo, byl by to pro mě ten nejlepší dárek," řekl Latka s úsměvem. "Nálada je bojovná, chceme odčinit zápas v Ústí," připomněl zkušený stoper úterní vyřazení s druholigovým soupeřem v domácím poháru po prohře 2:4.

Jinak ale Latka cítí, že Slavia jde do derby v lepší pozici než v minulých sezonách. Vyhrála tři z posledních čtyř kol a impulzem byl příchod nových silných majitelů. "To, že máme nové majitele, by na naši hru nemělo mít zásadní vliv. Ale je pravda, že v předešlých letech jsme do derby vstupovali jako výrazný outsider, teď je ta situace trochu jiná. Propast v tabulce bývala větší, třeba i ten výkonnostní rozdíl," podotkl Latka.

"Až zápas ukáže, jak na tom jsme. Takový těžký zápas nás prověří. Doufám, že navážeme na výkony i předvedenou hru, která byla docela slušná. Pokud podáme výkon na hranicích našich možností, jen díky tomu máme šanci na úspěch," tuší Latka.

V derby se mu střelecky daří a právě jeho gól před třemi lety vynesl Slavii poslední výhru nad Spartou 1:0. "Vzpomínám i rád na to derby na Strahově, které jsme vyhráli 4:1, ale to už je minulost. Byl bych rád, kdybych si to zase mohl zopakovat a zase poznal pocit vítězství. A pořád jen nevzpomínat na to, co bylo před x lety. Doufám, že potěšíme naše diváky, kteří by si to za ta léta zasloužili," řekl Latka.

V zápase ho čekají souboje s nejlepším střelcem ligy Davidem Lafatou, který skóroval v devíti zápasech nejvyšší soutěže po sobě. "Formu má obdivuhodnou, ale dokazuje to v průběhu posledních let. Je asi nejnebezpečnější hráč Sparty. Těží z výborných spoluhráčů, také Dočkal má dobrou formu. David je výjimečný v tom, že dokáže dát i ze zdánlivé nešance gól. Úspěch tkví v tom, abychom ho eliminovali, to bude asi ten hlavní klíč," dodal Latka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťané i slávisté jsou na derby nažhaveni
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články