Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sokolov si poradil se Znojmem, Karviná rozstřílela Budějovice

Ústí nad Labem - Sokolov porazil v důležitém utkání 7. kola Znojmo 1:0 a upevnil si před ním vedení v tabulce FNL. Rozestup mezi oběma kluby je nyní čtyřbodový. V předehrávce kola přehrálo Ústí nad Labem Pardubice 4:1.

Gólová radost fotbalistů Ústí
zdroj: fkusti.cz

Šlágr kola rozhodl v 54. minutě vlastní gól, který si po centru dal Helísek. Domácí tak po sedmi kolech stále drží neporazitelnost. Naopak Znojmo, které má vzhledem k patnácti účastníkům soutěže o zápas méně, utrpělo první prohru.

V dalším duelu kola porazil Třinec brankami Malcharka a Salachny Vlašim 2:0. Slezané podruhé za sebou zvítězili a v tabulce ztrácí na vedoucí Znojmo šest bodů. Naopak Vlašim stále čeká na první výhru v druholigové sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sokolov - Znojmo

Ústečtí rozhodli o výhře v druhé půli, kdy mezi 60. a 71. minutou dali tři góly. V závěru dohrávali krátce bez vyloučeného Zukiče.

Táborsko si neporazitelnost na sedm zápasů prodloužilo proti Vyšehradu, se kterým si poradilo 2:1. Jihočeši vedli díky brankám Presla se Strnadem, o čisté konto je připravil až dvě minuty před koncem Gregora. Pražané si tak prodloužili sérii bez vítězství na pět zápasů.

Karviná rozstřílela České Budějovice 5:0 a o její výhru se postaralo pět různých střelců. Už v první dvacetiminutovce se trefili Šisler, Civrič s Budínským a v samotném závěru zápasu se prosadili Juřena s Moravcem. Domácí tak ani v sedmém kole neprohráli, Jihočeši naopak už potřetí za sebou nedokázali zvítězit.

Fotbalisté Olomouce B porazili Frýdek-Místek 1:0 a teprve podruhé v sezoně bodovali. Jejich dnešní soupeř naopak ani na šestý pokus nevyhrál a s jediným bodem zůstává na posledním místě tabulky.

Frýdek-Místek přitom nevstoupil do zápasu špatně a vypracoval si několik šancí. Jenže Ižvolt, Vykočil i Stratil ukázali, proč mají hosté s jedním vstřeleným gólem v dosavadním průběhu soutěže nejhorší útok. O výhře domácích nakonec rozhodl po rychlém protiútoku v 72. minutě Kalvach.

Olomouc si tak připsala nejen cenné body, ale také teprve druhé vítězství v sezoně. Frýdek-Místek prohrál páté z šesti dosavadních utkání a spolu s Varnsdorfem a Vlašimí stále čeká na první výhru.

Výsledky 7. kola fotbalové národní ligy:

Baník Sokolov - 1. SC Znojmo 1:0 (0:0)

Branka: 54. vlastní Helísek. Rozhodčí: Franěk - Kožár, Hrabovský. ŽK: Dvořák II., Kratochvíl - Nepožitek, Mezlík. Diváci: 1252.

Fotbal Třinec - Graffin Vlašim 2:0 (1:0)

Branky: 24. Malcharek, 73. Salachna. Rozhodčí: Orel - Hock, Boček. ŽK: Salachna - Breda, Štochl. Diváci: 470.

Ústí nad Labem - Pardubice 4:1 (1:0)

Karviná - České Budějovice 5:0 (3:0)

Branky: 5. Šisler, 9. Sivrič, 21. Budínský, 85. Juřena, 87. Moravec. Rozhodčí: Berka - Černý, Peřina. ŽK: Šisler - Řezáč, Linhart, Wermke. Diváci: 1265.

Táborsko - Vyšehrad 2:1 (1:0)

Branky: 18. Presl, 78. Strnad - 88. Gregora. Rozhodčí: Machálek - Pochylý, Šimáček. ŽK: Presl - Egert, Mysliveček. Diváci: 416.

Olomouc B - Frýdek-Místek 1:0 (0:0)

Branka: 73. Kalvach. Rozhodčí: Marek - Antoníček, Kotalík. ŽK: Svozil - Štěrba, Krišto.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články