Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Boleslav chce vrátit Teplicím výprask, Jablonec jede na Ostravu

Teplice – Poslední duel s Teplicemi skončil pro fotbalisty Mladé Boleslavi ostudou. Na severu Čech na jaře schytali výprask 0:5. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma by tak v domácím prostředí rádi svému soupeři debakl vrátili. Fotbalisté Ostravy budou usilovat o první výhru v sezoně. Nečeká je však lehký úkol, protože do Vítkovic dorazí silný Jablonec. Přímý přenos utkání Mladá Boleslav – Teplice sledujte na ČT sport od 19:45.

David Jablonský z Teplic (vpravo) v souboji o míč s Ondřejem Zahustelem z Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Na čtvrtý duben 2015 v Mladé Boleslavi nevzpomínají rádi. Tehdy čtvrtý tým Synot ligy přijel Na Stínadla s tím, že si chce před svým sokem v boji o pozici zaručující předkolo Evropské ligy udržet či navýšit náskok. Středočeši však v utkání totálně vyhořeli. Již během první půle prohrávali o tři branky a nakonec prohráli 0:5, což byla nejvyšší porážka Boleslavských v historii ligy.

Sobotní střetnutí na domácí půdě tak pro Mladou Boleslav má hodně prestižní význam, což si uvědomuje i trenér Karel Jarolím. "Doma nemůžeme body rozdávat ani proti tak nebezpečnému soupeři, jakým jsou Teplice. Motivací navíc pro nás pro všechny je odveta za pětigólový debakl, který jsme utrpěli před půlrokem v Teplicích," prozradil.

Pro osmé Boleslavské, kteří mají osm bodů stejně jako Teplice, jež jsou desáté, by mohl hrát fakt, že Severočechům se v probíhajícím ročníku na půdě soupeřů nedaří. V obou dosavadních duelech prohráli. Kouč David Vavruška, ale věří, že na půdě Boleslavi by mohli jeho svěřenci zabrat.

"Pro nás je výzva to, že hrajeme venku. Zatím jsme tam neudělali ani bod a chceme to změnit. Chceme venku podávat dobré výkony a byli bychom rádi, abychom to v Mladé Boleslavi potvrdili i bodovým ziskem," řekl Vavruška. Avšak Teplicím se na půdě Boleslavi moc nedaří, naposledy přesně před rokem odjeli s výpraskem 0:3.

Jablonec se chce přiblížit čelu

Po nepřesvědčivém vstupu do sezony, kdy v prvních čtyřech kolech třikrát ztratili body, by se fotbalisté Jablonce opět rádi vrátili do boje o čelní příčky. Severočeši mají na kontě zatím jen dvě výhry a jsou šestí. Na vedoucí Spartu, s kterou v posledním kole remizovali 1:1, ale ztrácí jen pět bodů a rádi by se k ní přiblížili ještě více.

Potřebují k tomu ale uspět na hřišti poslední Ostravy. Baník však patří k oblíbeným soupeřům Jablonce. Třetí tým loňského ročníku ovládl hned šest vzájemných měření sil a pro Severočechy hraje i situace, v které se nachází ostravský celek. Ten se krčí s pouhým jedním bodem na posledním místě.

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý však svého soupeře nepodceňuje. "Ostrava je sice na posledním místě v lize, ale třeba na Spartě vedla ještě v 79. minutě a s Mladou Boleslaví hrála 2:2. Přišla tam řada nových hráčů a tým je nečitelný. Každopádně oni budou bojovat o body a přízeň fanoušků. To nic ale nemění na tom, že my chceme být nebezpeční a produktivní a chceme v Ostravě vyhrát," dodal.

Utkání Baník Ostrava - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

O třetí výhru z posledních čtyř zápasů budou usilovat fotbalisté Slavie, kteří jsou zatím sedmí, na půdě Zlína. Nováčka soutěže každý pasoval na hlavního aspiranta na sestup, ale Ševcům vstup do ročníku vyšel. Na kontě mají dvanáct bodů a jsou prozatím na třetím místě.

Moravské derby uvidí fanoušci v Brně, kam přijede Slovácko. Zbrojovce se v poslední době výsledkově ani herně příliš nevede. Na výhru čeká již tři kola a ne příliš pozitivní zprávou pro fanoušky Jihomoravanů je fakt, že nedokázali svého soupeře porazit pětkrát v řadě, z toho hned čtyřikrát odešli s prázdnou.

(https://cz.pinterest.com/pin/create/extension/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články