Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ronaldo opět utekl Messimu. Góly a rekord mi dělají velkou radost, uznal

Madrid – Je lepší Cristiano Ronaldo, či Lionel Messi? Tato otázka mezi fanoušky vzbuzovala, vzbuzuje a ještě dlouho bude vzbuzovat vášnivé diskuse. V střeleckých statistikách Ligy mistrů však v současnosti má opět navrch Portugalec, který v úterním duelu jeho Realu se Šachtarem nasázel hattrick a s 80 góly se osamostatnil v čele historické tabulky kanonýrů právě před hvězdou Barcelony.

Slavící Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Nick Potts

Ronaldo třemi góly potvrdil výjimečnou formu z posledních dní. Již o víkendu v lize zaznamenal proti Espaňolu Barcelona hned pět zásahů. Sám Portugalec po výhře 4:0 nad ukrajinským týmem neskrýval, že pro něj rekord hodně znamená.

"Věděl jsem, že by mohl přijít, ale tlak jsem kvůli tomu necítil. Nebudu lhát - samozřejmě mám velkou radost z gólů a rekordů. Jsem hrdý, že jsem v téhle pozici, ale musím zmínit náš tým, protože mi hodně pomohl," řekl Ronaldo po zápase.

"Bílý balet" poslal po půlhodině do vedení Karim Benzema a po přestávce po vyloučení hostujícího Tarase Stěpaněnka přišly Ronaldovy velké chvíle. Nejprve proměnil dvě penalty a s jedenácti pokutovými kopy vytvořil další rekord soutěže. Z dorážky pak završil hattrick. V čele střelecké tabulky unikl Messimu, který má na kontě 77 gólů a dnes hraje s Barcelonou na půdě AS Řím.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Šachtar Doněck

"Mým cílem je být dobrý celou sezonu a věřím, že moje góly pomohou týmu k výhrám a trofejím. Cítím se dobře, cítím sebevědomí a chci takhle pokračovat," doplnil držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa.

Ronaldo v prvních dvou zápasech nové sezony neskóroval, ale v posledním týdnu se dostal do formy. Ve víkendovém duelu španělské ligy se blýskl pěti brankami při výhře 6:0 na půdě Espaňolu Barcelona.

"Vím, co je Ronaldo zač a jak je cenný. Je nejlepším hráčem na světě a zopakuji to klidně pokaždé, když se mě zeptáte," uvedl nový trenér Realu Rafael Benítez. "Ronalda prostě střílení gólů nikdy neunaví. Víme, jak důležitý je pro náš tým," řekl obránce Nacho Fernández.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články