Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Slavie chce proti Boleslavi potvrdit formu a přerušit nelichotivou sérii

Praha – Úvod ligové sezony byl ze strany fotbalistů Slavie za očekáváním. Z úvodních tří střetnutí vydolovali pouhý bod. V posledních dvou duelech se ale Pražané začali zvedat. Připsali si dvě výhry, na což by rádi navázali i v zápase s Mladou Boleslaví, která má v tabulce rovněž sedm bodů. Boj druhého týmu s třetím nabídne utkání v Uherském Hradišti, kde na sebe narazí domácí Slovácko a dosud neporažený Liberec. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport od 19:30.

Utkání Slavia - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK

Zdá se, že nad slávistickým Edenem se začalo svítat na lepší časy. Po špatném vstupu do ročníku a hrozbě insolvence došlo v táboře sešívaných k několika velkým změnám. Zlepšené výkony přinesly dvě výhry a posun na sedmé místo. Nepříznivou finanční stránku by pak měli vyřešit noví majitelé, kterými se stali čínská finanční a energetická společnost CEFC a miliardář Jiří Šimáně.

Premiérou pod novými vlastníky bude právě duel s Mladou Boleslaví, které mají Pražané co vracet. Středočechy totiž v nejvyšší soutěži neporazili devětkrát za sebou a čtyřikrát za sebou s nimi dokonce prohráli. Naposledy se tak stalo v březnu, kdy v Edenu sedmibrankovou přestřelku ovládla Boleslav v poměru 4:3.

Vzájemný duel bude speciální hned pro několik aktérů, kteří působili dříve v týmu soupeře. Jan Štohanzl do Slavie přešel z Boleslavi teprve během srpna, trenér Dušan Uhrin mladší v Boleslavi působil hned dvakrát a kouč Karel Jarolím zase Pražany dovedl k titulu a do Ligy mistrů.


"Mladou Boleslav jsem vedl, ale neberu to jako speciální utkání. Jsem ve Slavii a udělám všechno pro to, abychom na domácím hřišti vyhráli. Ale víme, že mají velice dobrý tým, dobře poskládaný. Navíc je trénuje bývalý kouč Slavie, takže to bude prestižní i pro ně," řekl o soupeři Uhrin.

V úspěch doufá i jeho protějšek Jarolím. "Během přestávky jsme se věnovali především zkvalitnění defenzivy, což chceme proti Slavii potvrdit. A pochopitelně očekávám, že hráči zároveň nesleví ze své střelecké produktivity z předchozích zápasů," prozradil. 

Liberec chce udržet neporazitelnost i na Slovácku

Souboj o špičku tabulky se odehraje v Uherském Hradišti, kde se střetne druhé Slovácko a třetí Liberec. Slovan, který ještě v sezoně neprohrál, by se kromě této série také rád vítězně naladil na čtvrteční utkání s Bragou.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského mají se Slováckem výbornou ligovou bilanci a z posledních 19 vzájemných duelů prohráli jediný. Tým z Uherského Hradiště však touží napravit nedávné vyřazení z domácího poháru po porážce 0:2 s divizním Slavičínem.

Sport
zdroj: ČT4

"Pohled na ligovou tabulku a naše současné druhé místo je pěkný, ale na to nemůžeme myslet. Liberec představuje velice kvalitního protivníka, proti kterému se nám dlouhodobě nedaří a pro nás je možná nejtěžším soupeřem v lize," řekl kouč Slovácka Svatopluk Habanec.

V sobotu ještě nováček ze Zlína přivítá Brno. Pražští Bohemians 1905 si chtějí premiérovou ligovou výhru v sezoně odvézt z Teplic a druhý nováček Olomouc zkusí vybojovat první vítězství doma proti Jihlavě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články