Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sigma B dala "pětku" Varnsdorfu, Karviná poskočila do čela druhé ligy

Sokolov – Do čela druhé ligy se posunuli fotbalisté Karviné, kterým k tomu pomohla hladká výhra 3:0 s Opavou. Před druhým Sokolovem, který neudržel s Českými Budějovicemi dvoubrankové vedení a remizoval 3:3, je však pouze o skóre. Třetí Znojmo ztrácí na vedoucí dvojici bod, ale má zápas pátého kola k dobru. Béčko Sigmy Olomouc si připsalo první body, když Varnsdorf, který rovněž ještě nezvítězil, porazilo vysoko 5:0, hattrickem k tomu napomohl Jakub Plšek.

Slavící fotbalisté Karviné
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Ve Fotbalové národní lize neporaženou Karvinou poslal do vedení v 18. minutě patičkou Urgela. Po půlhodině hry zvýšil Budínský a tentýž domácí záložník ve druhém poločase další tvrdou střelou uzavřel skóre. Karviná počtvrté za sebou neinkasovala a po pěti kolech má skóre 10:1. Opava utrpěla premiérovou porážku v sezoně.

Sokolov v 56. minutě vedl už 3:1, když se trefili dvakrát Pouček a jednou Manzia. Jihočechům však zařídil bod obránce Hric, který čtvrt hodiny před koncem nejprve snížil a o čtyři minuty později i vyrovnal. Oba týmy udržely v nové sezoně neporazitelnost, České Budějovice však už počtvrté remizovaly.

Také druhý dopolední duel mezi Třincem a Vyšehradem skončil výsledkem 3:3. Pražský nováček dvakrát vedl po gólech Blažka a Smoláka, za domácí odpověděli Malcharek z penalty a Dedič. Poprvé poslal Třinec do vedení v 83. minutě střídající Černý, ale kapitán Kučera v předposlední minutě nováčkovi soutěže zařídil remízu.

Ani v pátém kole se fotbalisté Vlašimi nedočkali vítězství. Na půdě Ústí nad Labem prohráli jasně 0:3 a v tabulce Středočeši zůstávají na třináctém místě. Ústí naopak díky zisku třech bodů srovnalo krok s třetí Karvinou.

Domácí se bleskově dostali do vedení, ve třetí minutě se lobem z hranice vápna prosadil Smola. Ústeckou převahu pak po půlhodině hry zúročil druhým gólem hlavičkující Zeman a v druhém poločase pojistila výhru ještě Martykánova dělovka.

Obranu Varnsdorfu, který po minulé sezoně odmítl vybojovaný postup do nejvyšší soutěže, jako první pokořil ve 24. minutě hlavou Chorý. Pak už přišly Plškovy chvíle, olomoucký střelec potřeboval na tři branky 42 minut.

Domácí tým s posilami z prvoligového A-mužstva nakonec vyšperkoval první vítězství ještě jedním gólem, o který se pět minut před koncem postaral střídající Rolinc. Tři získané body katapultovaly Olomouc B na 11. místo, Varnsdorf je s dvěma remízami čtrnáctý.

Frýdek prohrál v Hradci i čtvrtý zápas v sezoně, ke gólu přitom neměl daleko. V prvním poločase na brankové čáře zastavil střelu Ujlakyho jeden z obránců, po přestávce zase trefil Ďuriška břevno. O výsledku tak rozhodla Pázlerova hlavička z 59. minuty, díky které Hradec podruhé za sebou vyhrál a udržel neporazitelnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Budějovičtí fotbalisté remizovali se Sokolovem 3:3

Fotbalová národní liga - 5. kolo:

Ústí nad Labem - Vlašim 3:0 (2:0) Branky: 3. Smola, 36. Zeman, 60. Martykán. Rozhodčí: Pechanec - Fišer, Vlček. ŽK: Miskovič, Martykán - Reiter, Vebr, Jícha. Diváci: 1185.

Fotbal Třinec - Slavoj Vyšehrad 3:3 (0:1) Branky: 63. Malcharek z pen., 74. Dedič, 83. Černý - 5. Blažek, 68. Smolák, 89. Kučera. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Myška. ŽK: Dedič - Egert, Smolák, Blažek. Diváci: 352.

Baník Sokolov - Dynamo České Budějovice 3:3 (2:1) Branky: 33. a 56. Pouček, 43. Manzia - 75. a 79. Hric, 25. Kalod. Rozhodčí: Orel - Pilný, Arnošt. ŽK: Machek, Vondráček, Prošek - Dvořák, Novák, Wermke. Diváci: 1047.

MFK Karviná - SFC Opava 3:0 (2:0) Branky: 31. a 73. Budínský, 18. Urgela. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Kožár. ŽK: Glaser - Jursa. Diváci: 1474.

MAS Táborsko - FK Pardubice 2:1 (1:1) Branky: 8. Presl, 82. Sladký - 35. Jeřábek. Rozhodčí: Marek - Hájek, Vysloužil. ŽK: Sladký, Džafič - Řezníček, Kopřiva.

Sigma Olomouc B - FK Varnsdorf 5:0 (2:0) Branky: 41., 67. a 83. Plšek, 24. Chorý, 85. Rolinc. Rozhodčí: Váňa - Černý, Boček. ŽK: Štěrba - Zbrožek, Skwarczek, Jurča.

Hradec Králové - Frýdek-Místek 1:0 (0:0) Branka: 59. Pázler. Rozhodčí: Lerch - Peřina, Šimáček. ŽK: Černý - Krišto, Vyskočil. Diváci: 1146.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články