Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ščasný: Výsledek ujde, ale hra byla špatná. Thun není bandou zoufalců

Praha - Za špatný výkon fotbalistů Sparty v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy proti Thunu mohlo podle trenéra Zdeňka Ščasného podcenění soupeře. Hráči letenského celku si prý mysleli, že poslední tým švýcarské ligy je pouze banda zoufalců.

"Výsledek ještě jakžtakž ujde, ale hra byla špatná," řekl po výhře 3:1 Ščasný. "Nastoupili jsme vlažně, profesorsky a bez soubojů. Nebyli jsme připravení a měli jsme v hlavě, že hrajeme proti bandě zoufalců," připomněl letenský kouč přirovnání, kterým Thun označil obránce Pavel Pergl, jehož Vaduz s Thunem vypadl ve 3. předkole.

"Už když jsem slyšel otázky na tiskové konferenci, tak jsem se bál, že se to na hráčích podepíše, protože to samozřejmě čtou a vnímají," přidal Ščasný. "Přitom jsme je upozorňovali, že o zoufalce v žádném případě nejde a ukazovali jim to i na záznamech zápasu Thunu," prohlásil.

Sparta se soupeřem prohrávala od 5. minuty, kdy se prosadil Nicola Sutter. "Dostali jsme gól po akci, na kterou se celý týden připravujeme, protože víme, že to tak hrají. Na dnešním zápase je pozitivní jen výsledek, hra byla špatná a klidně jsem mohl střídat šest, sedm hráčů," řekl Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Thun

Letenský kouč navíc už v prvním poločase přišel o Lukáše Váchu, který musel ze hřiště s poraněným kolenem. "Nevypadá to dobře, nechci to zakřiknout, ale asi to bude vážnější. Nemyslím, že bude mimo jen dva, tři dny," řekl Ščasný, který navíc nemohl postavit ani potrestaného Marka Matějovského.

"Moc nám chyběl, protože je to hráč, který si v těžkých situacích vezme míč i zodpovědnost. Navíc vedle něj roste i výkon Dočkala, který dneska sice dal dva góly a rozhodl zápas, ale často příliš spěchal a chyboval. Ale to jde říct i o všech ostatních," přidal Ščasný.

Podobný výkon se nesmí v Thunu opakovat

Spokojený nebyl zejména se hrou obrany, ve které poprvé v sezoně od začátku postavil čtyři obránce. "Pořád si myslím, že vzhledem ke složení kádru jsme jistější v trojici. Ale chtěl jsem navázat na zápas v Mladé Boleslavi, ale že by to bylo lepší, tak to nebylo. Navíc nám kvůli tomu vázla i rozehrávka."

Navzdory mdlému výkonu je Ščasný přesvědčený, že Sparta za týden na umělé trávě v Thunu postoupí do základní skupiny. "Míč je na naší straně. Abychom vypadli, museli bychom podat podobný výkon jako dnes, a to by bylo tristní. To se nesmí stát," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články