Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň nakročila za postupem, třemi góly srazila Vojvodinu na kolena

Plzeň - Pravou nohou vstoupila do 4. předkola Evropské ligy Viktoria Plzeň. V domácím duelu s Vojvodinou Novi Sad na sobě Plzeňští nedali znát sérii špatných výsledků, jež je provázela a po níž vedení sáhlo k trenérské rošádě, a s přehledem dovedli utkání k pohodlné výhře 3:0. O branky domácích se postarali Jan Kopic, který se trefil dvakrát, a Ondřej Vaněk. Do odvety tak Viktoriáni poputují s nadějným náskokem. 

Povedenou premiéru na lavičce českého šampiona prožil Karel Krejčí, jehož svěřenci ukončili sérii čtyř utkání bez vítězství. Krejčí, který v neděli nahradil odvolaného Miroslava Koubka, udělal v základní sestavě tři změny od posledního ligového utkání s Teplicemi. Procházka ve středu obrany nahradil Baránka, v záloze pak Hrošovský dostal přednost před Hořavou a Kovařík zaujal místo Petržely.

Plzeň začala aktivně a Vojvodina se až na nepřesnou ránu Stanisavljeviče hlavně bránila. Hrošovský ještě ideálně netrefil Limberského přesný pas, ale ve 25. minutě už Viktoria po rohu trochu šťastně otevřela skóre. Rajtoralova střela zpoza vápna dolétla ke Kopicovi, který míč z první posunul do sítě.

Západočeši měli před pauzou ještě dvě velké šance na zvýraznění náskoku. Kolař po Ďurišově přihrávce za obranu postupoval sám na hostujícího brankáře, ale s dotírajícím obráncem v zádech nakonec poslal míč vedle. Vaňkovu povedenou střelu z dálky pak gólman Žakula vyrazil na roh.

Kopic se dostal do zakončení i na začátku druhé půle, jenže po zasekávačce zamířil jen do náručí Žakuly. V 52. minutě už Viktoria přidala druhý gól. Vaněk se podruhé opřel do míče a tentokrát už se i díky teči trefil přesně k tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopic: Tohle jsme dokázali v minulých zápasech nedat

Srbský tým pak ožil. Puškaričův pokus skončil těsně nad plzeňskou brankou, s dalšími náznaky si poradila domácí defenziva v čele s brankářem Kozáčikem. Žakula v 72. minutě předvedl další výborný zákrok, když vychytal hlavičku Ďuriše na zadní tyč.

V 82. minutě se však plzeňští hráči prosadili potřetí. Střídající Petržela se protáhl mezi obránci, v šestnáctce našel volného Kopice a ten snadno přidal svou druhou branku večera. Viktoria poprvé v této sezoně udržela čisté konto a je na výborné cestě, aby se podruhé v historii dostala do skupinové fáze Evropské ligy. 

Viktoria Plzeň - Vojvodina Novi Sad 3:0 (1:0) Branky: 25. a 82. Kopic, 52. Vaněk. Rozhodčí: Estrada - Martínez, Martín (všichni Šp.). ŽK: Stanisavljevič (Vojvodina). Diváci: 10.769.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Kopic, Kolář (69. Hořava), Kovařík (78. Petržela) - Ďuriš (86. Holenda). Trenér: K. Krejčí.

Vojvodina: Žakula - Vasilič, Pankov, Djurič, Nastič - Stanisavljevič (88. Babič), Sekulič, Maksimovič, Puškarič (68. Paločevič) - Ivanič - Ožegovič (88. Pavkov). Trenér: Zagorčič

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články