Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Holý: Věřím, že budeme úspěšně konkurovat zlínskému hokeji

Zlín - Fotbalisté Zlína, nováčci první ligy, po čtyřech odehraných kolech drží překvapivé druhé místo. Velkou zásluhu na tom má nejvyšší hráč soutěže, zlínský brankář Tomáš Holý, který zatím od začátku sezony nepustil gól. "Věřím, že je v našich silách hrát střed tabulky," řekl v pořadu Studio fotbal extra.

Zlínský brankář Tomáš Holý
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Ve Zlíně je fotbal v kursu. Jeho návrat do nejvyšší české ligy zdobí velmi dobrá divácká kulisa. "Vzhledem k tomu, že jsme tu odehráli dva zápasy a měli pokaždé plný dům, na to lidé asi čekali, zajímá je to. Věřím, že budeme úspěšně konkurovat zlínskému hokeji," doufá Holý.

Zlínský brankář měří 206 centimetrů, což je dost i na brankáře. "V podstatě devět z deseti lidí je přesvědčeno o tom, že jsem basketbalista. Pak na mě koukají, že nejsem," usmívá se. Druhým nejvyšším hráčem Synot ligy je ostravský obránce Martin Kouřil s 202 centimetry.

Je nám líto, video expirovalo.
Holý si přeje, aby zlínský fotbal konkuroval hokeji

"Proti nám teď nehrál, ale hrál jsem proti němu druhou ligu za Žižkov. Mrzí mě, že jsem proti němu teď nenastoupil, měl jsem mu co oplácet. Když jsem chytal ve Varnsdorfu, tak mi uštědřil nepříjemného koňara. Takže jsem se na něj do soubojů těšil. Snad na jaře," komentoval s nadsázkou souboje s dlouhánem z Baníku.

Holý ještě v lize nedostal gól, ve třech startech si připsal pokaždé nulu. I díky tomu je nováček v tabulce zatím překvapivě druhý. "Já musím mířit vysoko, když mám 206 centimetrů… My se Zlínem začínáme novou éru v první lize a je pro nás prioritou záchrana. Ale bude se to všechno odvíjet od poctivosti v defenzivě. Věřím tomu, že je v našich silách hrát střed tabulky. To však ukáže až čas," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články