Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Podještědské derby vítěze nenašlo. Jablonec sebral Liberci výhru v závěru

Jablonec – Ještě v devadesáté minutě to vypadalo, že vítězem podještědského derby se stane Liberec, který držel těsné vedení. Fotbalisté Jablonce však v závěru díky Vítu Benešovi srovnali a zápas tak skončil 1:1. Slovan i tak zůstal spolu se Spartou jediným neporaženým týmem soutěže a na pátém místě tabulky ztrácí na Letenské čtyři body. Jablonec naopak ve třetím kole po sobě nevyhrál a je devátý.

Liberecký Marek Bakoš v hlavičkovém souboji s Tomášem Hübschmannem z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Oba celky postrádaly v derby jednu oporu. Liberecký kapitán Pavelka nemohl nastoupit kvůli střevní viróze, Jablonci zase chyběl nejlepší střelec minulé ligové sezony obránce Novák.

Na mokrém terénu se hrál od úvodu rychlý a bojovný fotbal, ale šancí příliš nebylo. Jablonec začal trochu aktivněji a zahrozil jako první, Pospíšilovu ránu však vyboxoval Koubek. Po půlhodině měl šanci Mingazov a na malém vápně na poslední chvíli zakročil hostující Coufal.

V závěru poločase přidal Liberec. Pět minut před přestávkou propadl míč k Luckassenovi, který šel sám na branku, ale domácí gólman Hrubý jeho šanci vychytal. Nizozemský útočník tak udeřil až z následného rohu, když si naskočil na centr a hlavou překonal Hrubého.


Po změně stran mohl Luckassen přidat druhý gól. Jeho střelu z dobré pozice ale srazil domácí obránce a hostující útočník se marně dožadoval penalty za ruku.

Na druhé straně si v 55. minutě naběhl na dlouhý pas za obranu Karavajev, ale Koubek dobře zmenšil úhel a domácí bek zakončil jen do boční sítě. Mnohem blíž k vyrovnání měl Jablonec za dvě minuty, kdy si na centr z přímého kopu naběhl Wágner, ale sám před Koubkem hlavou neuspěl a jen nechal vyniknout hostujícího brankáře.

Domácí se tlačili dopředu a tím vznikal hostům prostor pro brejky. Po jednom z nich pálil střídající Rabušic a Hrubý míč vyrazil mimo. Když už se zdálo, že Slovan náskok udrží, přišlo vyrovnání. Koubek po prudkém centru ještě Benešův první pokus vyrazil, ale dorážka už zapadla obloukem do sítě. Domácí mohli v pětiminutovém nastavení dokonce otočit skóre, ale Liberec dva závary ve vápně přežil. Na druhé straně pak vychytal Rabušice Hrubý.

FK Jablonec - Slovan Liberec 1:1 (0:1)

Branky: 90. Beneš - 42. Luckassen. Rozhodčí: Proske - Wilczek, Kříž. ŽK: Hovorka, Pokorný, Sackey, Bakoš (všichni Liberec). Diváci: 5612.

Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Karavajev - Hübschman - Mingazov (66. Trávník), Greguš, Pospíšil (46. Tecl), Crnkič (77. Martin Doležal I.) - Wágner. Trenér: Šilhavý.

Liberec: T. Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Soungole (76. Švejdík), Sackey - Šural, Bakoš (79. Rabušic), Kerbr - Luckassen (67. Shala). Trenér: Trpišovský.

Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): "Bez ohledu na výsledek myslím, že diváci viděli dramatické utkání do posledních sekund. Obě mužstva sahala po vítězství. My jsme doháněli celý druhý poločas tu chybu, kterou jsme udělali v závěru prvního poločasu, kdy jsme dostali od Luckassena gól do šatny. Druhý poločas jsme pak měli ve své moci, byli jsme lepším týmem, hnali jsme se za vyrovnáním. Podařilo se nám to až v samém závěru. Chtěli jsem strhnout výhru na svou stranu, ale bylo tam příliš velké riziko a soupeř nás mohl potrestat. Vlasta Hrubý nás podržel. Vzhledem k vývoji utkání jsme asi ten bod získali, ale ztráta dvou bodů doma nás mrzí."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Budu se opakovat jako s Duklou, je ve mně hrozně moc smíšených pocitů. Na jednu stranu ve mně převládají pozitivní emoce z našeho výkonu, z něhož jsem nadšen. Před některými hráči musím smeknout, protože nás provázely před utkáním obrovské problémy se skládáním sestavy. Někteří hráči byli dopoledne na kapačkách, měli žaludeční problémy. Pavelka musel odjet do nemocnice. Hráče jsme ale k dispozici měli a chtěli jsme to odehrát. Obdivuju oba stopery, kteří odehráli druhý poločas se žlutou kartou. Míň už jsem spokojen, že máme jen bod. Měli jsme k třem hodně blízko. První poločas to nebyl nic moc fotbal. Změn bylo hodně, ve středu hřiště jsme přišli o všechny tři hráče, tak jsme se chvíli hledali. Ke konci poločasu jsme se zvedli a dali jsme branku. Druhý poločas jsme se dostali pod určitý tlak, z toho rezultovaly dvě gólovky, kdy nás podržel Koubek. Ale mohli jsme také vedení navýšit. Bohužel po nešťastné situaci v 90. minutě, kdy jsme odkopávali balon a trefili soupeřova hráče, bereme jen bod. Jsem z toho smutný. V prvním kole jsme porazili Boleslav, teď jsme odehráli tři utkání a v každém z nich jsme mohli vyhrát."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články